DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Noaptea Europeană a Muzeelor vine cu expoziții interesante, activități atractive și multă voie bună

Un program cu evenimente diverse și noutăți ce vor culmina în ziua și noaptea de 18 mai 2019 este pregătit de către cei de la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, pentru a celebra ziua Muzeului din Zalău – 15 mai, și Ziua Internațională a Muzeelor – 18 mai.

În preambulul Nopții Europene a Muzeelor, miercuri 15 mai 2019 – ora 13, la Galeria de Artă ,,Ioan Sima” va avea loc reprezentația spectacolului de teatru „N-a fost războiul nostru” – ce se concentrează pe situația socială și economică din România deceniului II al secolului XX, pe schimbările provocate de Primului Război Mondial și pe impactul acestor evenimente istorice asupra femeilor, din diferite clase sociale. După reprezentația spectacolului se vor organiza în zilele de miercuri, joi, vineri și sâmbătă ateliere de teatru educațional.

Sâmbătă 18 mai și duminică 19 mai,  începând cu ora 14, în curtea Muzeului, strada Unirii nr. 9, vor fi organizate ateliere dedicate celor mici, celor mari și familiilor (Dacii și romanii la jocurile olimpice, Concurs de tras cu arcul, Arme și unelte în preistorie, Haina îl face pe om! – concurs pe familii, Joaca de-a timpul etc.)

Sâmbătă 18 mai, pe-nserat, la ora 18, va avea loc lansarea ghidului audio ,,Muzeul Istoriilor Subiective”, urmat între ore 18 – 20 de o plimbare prin oraș pentru a asculta împreună povești despre locuri din oraș prezentate cu aplicația ,,Muzeul istoriilor subiective”. De la ora 20.00, până la ora 0.30, va fi vizită gratuită ghidată în secțiile de istorie și de artă (Galeria ,,Ioan Sima”) ale Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, iar la CLIO HIGH-TECH accesul se va face cu preț redus. Cei născuți în 15, 16, 17 și 18 mai vor avea acces gratuit la CLIO HIGH-TECH și parte de o surpriză. 

Duminică 19 mai, la ora 14.00, va fi inaugurată expoziția ,,Un secol de radiodifuziune” – organizată în colaborare cu Casa – Muzeu ,,Radio Nostalgia” – Brusturi, iar în cadrul atelierului ”Pe undele radioului” vor fi realizate demonstrații de legături la distanță între radioamatori, atât în fonie, cât și telegrafie, precum și modul de transmitere și recepție în codul Morse.

”Continuăm tradiția organizării Nopții Europene a Muzeelor și în acest, an oferind cu această ocazie tot ceea ce avem mai bun: expoziții interesante, activități atractive și multă, multă voie bună… Anul acesta am pregătit un program cu evenimente diverse și noutăți ce vor culmina în ziua și noaptea de 18 mai 2019”, transmite Corina Bejinariu, managerul instituției.

Parteneri: Casa-Muzeu ,,Radio Nostalgia” – Brusturi, Asociația Amicii Muzeului – Zalău.


  
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu