Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău
A apărut numărul 14 (noiembrie) al revistei. Revista poate fi achiziţionată de la chioşcul de ziare de lângă Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, ori poate fi comandată on-line, la adresa de e-mail: salajulpursisimplu@gmail.com. Preţul unei reviste: 10 lei.

Niște oameni faini s-au strâns laolaltă să recreeze povestea de dragoste dintre Iuanea lu` Fiţ şi Floriţa Petrii Stropii. Pentru că Zilele AuGust la Marin. Și iz de cânepă


Povestea de dragoste a bunicilor ei – Iuanea lu` Fiţ şi Floriţa Petrii Stropii -, a fost subiectul principal al evenimentului organizat de Patricia Toma, sub denumirea ”Zilele AuGust la Marin”. O poveste reală, plină de farmec, plină de muzică, plină de emoții, iar zâmbetele de pe fețele oamenilor prezenți acolo au fost o confirmare a faptului că demersul de a readuce la viața felul simplu și autentic în care trăiau oamenii satului românesc a însemnat ceva pentru ei, le-a adus aminte de poveștile bunicilor, a șters, oarecum, praful de pe modul de viață atât de simplu, dar atât de frumos, care, cândva, nu era doar o poveste reinventată de dragul de a nu se pierde tâlcul poveștii, ci era viața, una autentică și plină de trăiri.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*