Asociaţia Sălajul pur şi simplu  
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
 D O N E A Z Ã!   Susţine-ne!        
Mihai Calin Paval
EURO: RO28INGB0000999911224956
USD: RO17INGB0000999911172192
www.patreon.com/calinpaval
|  Contact  |

GAZETA DE ONLINE - o altfel de gazetă de perete, un fel de oglindă socială contemporană

Neelectorală: Încet, Zalăul începe să arate a oraș modern

De câteva luni încoace, că tot e an electoral, Zalăul e un șantier, iar lucrările (care, e drept, avansează foarte încet) le pot crea un oarecare disconfort celor care locuiesc ori trec prin oraș. Iar asta mai ales din cauză că lucrările se regăsesc în aproape toate zonele orașului. Motivul e unul lesne de ghicit, și anume să vadă toți că în oraș se lucrează, deci, ce gospodari sunt edilii, să-i mai votăm o dată. Însă, dincolo de asta, lucrările sunt pentru a transforma Zalăul într-un oraș modern, iar beneficiari vor fi zălăuanii, că-s votanți ai actualei conduceri, că nu.

Evident, gura lumii n-ai cum să o închizi, oricine, orice ar face, întotdeauna o să se găsească careva care să caute nod în papură. Iar cum în România e la modă să faci mișto de celălalt, să iei în derâdere ori batjocură orice s-ar face, Gigi contra sunt pretutindeni, și au și gura mare.

Acuma, lucrări de modernizare și reabilitare ar trebui să se facă tot timpul, nu doar în an electoral, și în așa fel încât să nu dea peste cap un oraș întreg, pentru că, altfel, e doar un semn care arată că interesul politic (și nu doar) dictează, nu neapărat grija față de oameni. E la fel ca luna cadourilor, atât de Paște, cât și de Crăciun, când mai toată lumea (și pe bună dreptate) spune că sunt doar de fațadă, că-s doar activități de imagine. Totuși, pentru acei sărmani care primesc cadourile nu contează asta, ei se bucură că le primesc. Cam așa e și cu șantierul din Zalău, an electoral sau nu, bine că se fac. Iar cei care măsoară la milimetru cum se execută lucrările ăstea, ca să aibă ce reproșa, dacă tot zic că le-ar face mai bine, să zică și cum, că altfel e ușor de dat din gură. Sau decât să le facă adversarul politic, mai bine să nu se facă deloc? Că asta nu dă bine, pentru indiferent cine, fiindcă arată că nu-i interesează de oameni, ci de interesul propriu, fie el și doar electoral. De asta, probabil că ar avea mult mai mult de câștigat dacă ar spune: ”Da, e foarte bine că se face, zălăuanii merită asta. Noi, însă, o să facem și mai mult, și vă spunem și cum. Și o să facem asta tot timpul, nu doar în an electoral.”

Deocamdată, Zalăul e un șantier. Însă e unul necesar, orașul a fost prea mult timp doar un oraș de unde să pleci în alt loc și să nu te mai întorci.
 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.