DONEAZÃ!  Susţine-ne   in promovarea unui altfel de jurnalism
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank     |  Contact  |

Mărțișoare și Șezătoare la biblioteca din Mirșid

O Șezătoare la bibliotecă i-a reunit, joi, 13 februarie a.c., pe 16 bunici și pitici din Mirșid, care s-au gândit că, odată ce primăvara bate la ușă, e cazul să o întâmpine cum se cuvine. Și cel mai bun mod de a face asta e prin confecționarea de mărțișoare – unul din multele simboluri ale primului anotimp din anul calendaristic.

“Până la această oră, suntem 16 persoane, copii și bunici. Coasem și croșetăm mărțișoare, care vor fi date la biserică. Dacă reușim să facem mai multe, vrem să le dăruim spre ajutorarea unor cazuri caritabile”, ne-a declarat Malica Mezei, bibliotecarul de la Biblioteca Publică Mirșid și organizatorul evenimentului.

Mărțișoarele lucrate sunt din materiale naturale, iar modelele cusute, croșetate ori tricotate sunt preluate din cele care impodobesc portul popular.

Evenimentul de joi nu este primul de acest gen din Mirșid, dimpotrivă, face parte dintr-o lungă serie de șezători organizate la bibliotecă și care au și un puternic rol social: acela de a aduce alături generații diferite din comunitate și de a face ca, prin discuții și amintiri depănate, zestrea orală a satului, constând în povești și ghicitori, să fie trecută de la bunici la copii, adică mereu la generația de mâine.


...

niciun comentariu

Lasă un comentariu