DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Lumea are nevoie de dragoste

Fiecare vorbă, fiecare cuvânt, fiecare firicel de teamă se înseminează în noi. Puterea omului stă, însă, în capacitatea lui de a iubi, de a ierta. Iubirea şi iertarea sunt complementare. Sunt ca două guri de aer luate în drum spre cele mai grele povârnişuri. Sunt ca două elemente gemene, care nu pot fi despărţite, care nu trăiesc una fără cealaltă.

Clipeşti, asculţi, tăinuieşti, fiecare cu muzica lui interioară. În zarvă sau linişte, în mulţime sau solitar îţi asimilezi propriile dorinţe, speranţe, temeri. Construieşti fabrici întregi de vise şi eşti manager pe propriul tău suflet. Ajungi la conexiuni cu oameni care-ţi devin indispensabili, alţii dimpotrivă duşmani. Şimţi că atingi cele mai înalte stări când tu de fapt nu poţi iubi.

Ce paradoxuri crunte! Asculţi privighetorile sperând că iarna nu va mai veni. Şi totuşi neaua va fi presărată uşor şi în următoarea iarnă peste sufletul tău iubit. Dezastrele tectonice din inimă vin din partea vulcanică care scuipă sentimentele înapoi. Procesul se desfăşoară mai apoi înlăuntrul nostru, apoi în creier, unde sinapsele noastre descompun în suferință tot ce şi-au promis două suflete ce s-au iubit, ajungând mai apoi să se conserve printr-o ploaie nevinovată ce curge din două lumini interioare…

Se spune că dragostea e vecină cu ura, probabil din când în când şi ura iubeşte, şi iubirea urăşte. Pobabil că aceste două izvoare se regăsesc într-un ocean. Te invit să asculţi, suflete! Paşii celor care te veghează, tremurul blând şi infantil al copilăriei, fărămiţarea gândurilor ce se pierd în tine, mocnirea grozavă a focului dinlăuntrul tău. Ascultă, veghează, simte, ocolește răutatea, suflete!

Răul te dezumanizează, te descompune, te transformă dintr-un om cu inimă într-un robot de fier gol, pătruns de distanțe, temeri, răceli. Viața aduce uneori noroc, alteori ghinion, adună și desparte, descoperă și tăinuiește, poartă-n buzunarul hainei secrete inefabile și temeri nebănuite. Tu suflete iartă trecutul, calcă ușor, participă la metamorfoza lumii cu un zâmbet. Lumea are nevoie de dragoste.


...

niciun comentariu

Lasă un comentariu