Direcţionează 2% pentru un altfel de jurnalism.
Formularul poate fi descărcat AICI
|  Contact  |     Susţine-ne! - DONEAZÃ!    

Lucia, Lucia de Adriana Trigiani

Pentru că este vremea salcâmului în floare, o carte numai bună de luat în geantă sau în rucsac este Lucia, Lucia a Adrianei Trigiani. Volumul nu a fost tradus în română, dar este disponibil în engleză atât în varianta print, cât și în cea electronică, iar cum engleza nu mai este demult o limbă sperie-lume, îndrăznesc să vă invit la lecturarea lui.

Lucia Sartori este cea mai frumoasă, cochetă și populară fată din Greenwich Village, într-o lume glamour și chic a anilor 1950. Boomul economic de după cel de-al Doilea Război Mondial este reflectat în natura luxuriantă, în rafturile și galantarele care abundă în produse, într-o explozie de culori, materiale și texturi atunci când vine vorba de ținutele personajelor. Este o lume a bunului gust, în care Lucia nu duce lipsă de pretendenți, fiind curtată de fiii celor mai de vază familii italiene din New York. La îndemnul familiei și în spiritul tradițional în care a fost crescută, Lucia se logodește cu Dante DeMartino, alături de care și-a petrecut, de altfel, întreaga copilărie. Însă vorbim de anii ’50, în care timpul aruncă în joc oportunități noi pentru tinere, iar cariera ajunge să fie preocuparea pe care o au tot mai multe fete din lumea bună. La cei 25 de ani ai săi, Lucia este prinsă și ea în acest vârtej și își găsește un job glamouros într-unul din cele mai mari și elegante magazine de modă de pe Fifth Avenue, unde lucrează sub bagheta magică a designerului pe val B. Altman. Faptul că învață lucruri noi, lumea creațiilor fabuloase, independența financiară sunt ceva la care Lucia nu este dispusă să renunțe pentru a se căsători cu tradiționalul Dante, care vrea o soție care să legene copii pe genunchi și să gătească rețete italiene pentru o familie cât mai numeroasă.

Lucrurile se complică și mai mult când Lucia întâlnește un străin care arată uluitor și care îi promite o viață de un lux și o bunăstare despre care Lucia citește doar în reviste. Îndrăgostită până peste cap de frumosul necunoscut, Lucia ajunge să fie prinsă între tradiție și simțul familiei, pe de-o parte, și urmărirea împlinirii iubirii cu cel ales. Numai că secrete ajung să fie deconspirate, iar gravitatea lor este atât de mare, încât reputația Luciei și a întregii familii Sartori este în joc, scandalul arzând cu o intensitate specifică societății și culturii italiene.

Este curios cum destinul aruncă în joc trei zaruri – al familiei, al carierei și al iubirii, astfel încât la fiecare întoarcere de pagină ceva nou și neașteptat te face să stai prins într-o lume unde ambiția, dragostea și visele personale se luptă să devină fiecare cap de serie și de afiș.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*