Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău

Loc de muncă la stat pentru tinerii fără experiență și vechime în muncă

Tinerii cu vârsta între 16 și 26 ani au șansa să-și facă ucenicia în cadrul instituțiilor publice locale, pentru o perioadă de 24 de luni. Potrivit unei hotărâri de Guvern luată miercuri, 10 ianuarie, se urmărește ca instituțiile publice locale să fie implicate în procesul de integrare pe piața muncii a tinerilor dezavantajați, cu scopul de a-i sprijini să câștige experiențe, competențe și abilități ce vor putea fi valorificate în mediul privat.

Astfel, tinerii fără experiență, care nu au vechime în muncă mai mare de 12 luni, și care se află în sistemul de protecție a copilului sau provin din aceasta, sau au cel puțin un copil în întreținere, pot beneficia de un loc de muncă la stat. Un procent de 5% din totalul posturilor specifice personalului contractual din cadrul instituțiilor publice vor fi acordate tinerilor dezavantajați, pentru o perioadă de 2 ani. Odată cu finalizarea celor 2 ani, contractul individual de muncă va înceta de drept, postul putând fi ocupat de o altă persoană aflată într-o situație asemănătoare.

Inițiativa vine din partea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, proiectul de lege fiind deja prezentat Guvernului la începutul acestei luni și face parte din Programul de Guvernare având ca scop sprijinirea temporară a tinerilor dezavantajați.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*