R E D I R E C T I O N E A Z à 3,5%  

   D O N E A Z Ã!   Susţine-ne!     
|  CONTACT  |

GAZETA DE ONLINE - o altfel de gazetă de perete, un fel de oglindă socială contemporană

La trecutu-ţi mare, maaare, berulos!

burebista-arheologiceEra un banc, răsărit încă prin zorii anilor libertăţii romîneşti, prin care se zicea că istoria Romîniei ţine de la Burebista, pîn` la p..la `ista. Eh, mare noroc cu forfoteala construirii capitalismului multilateral dezvoltat şi cu ale sale autostrăzi, pentru că, vrînd-nevrînd, se dezgroapă la iveală adevărate comori strămoşeşti, ce putrezeau liniştite în ţărîna lor autohtonă, chiar cu mii de ani înaintea lui Bure. Bine că nu s-au apucat de construit canale de metrou prin Ardeal, că poate-l descărcau de toate sarcinile arheologice chiar şi pe primul erectus romîn, doar toate mărturiile stau dovadă că sîntem ţepeni încă de pe atunci.
Şi, uite aşa, s-a ajuns la scoaterea sub soarele mileniului trei al fostei Dacii a unor oale, ulcele şi borcane de bere, chiar la Husău, vechi de peste 3000 de ani, ceea ce ne fericeşte la culme, avînd acu` certitudini ştiinţifice, cum că strămoşii se ştiau îmbăta la fel de bine, dacă nu chiar mai bine, decît descendenţii lor actuali moderni. Din păcate, însă, nu s-a putut nicicum stabili, din picăturile rămase pe fundul oalelor, marca berii băute cu nesaţ pe acea vreme, lucru ce ar fi constituit un atu veritabil producătorilor de azi, mai ales că prietenii ştiu de ce.
Pe de altă parte, sîntem siguri că peste alte două-trei milenii, arheologii de atunci vor excava la lumină, cu aceeaşi mîndrie profesională, stive de sticle de vodcă Săniuţa şi Ţuică de Zalău, rămînînd la fel de muţi de uimire în faţa trecutului greu aburit la care au fost supuşi semenii lor.
 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.