DONEAZÃ!  Susţine-ne   in promovarea unui altfel de jurnalism
Asociaţia Sălajul pur şi simplu     27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank     |  Contact  |

La noi, la sala cea cu chef/ orice mesean e mare șef/ poftiți cheflii să vă-mbătați/ până la zi urlați, urlați…

Bă, ce bine a fost, da’ ce bine a fost în zona asta care, cică, e buricul Zalăului, când cantina Meseș era în renovare. E drept, pe timp de zi, c-așa-i când renovezi, dăi cu gălăgie, dar pe lângă hărmălaia mașinilor fără număr, ce mai contează un picamăr, ceva. E, și noaptea, liniște, de ziceai că brusc și dintr-odată, orașul a adormit. Bine, n-a adormit, că locuri de chefuit sînt până lume, așa că doar s-au mutat chefliii la celalalte locuri de chefuit, iar oamenii care locuiesc în blocurile de lângă fosta cantină-sală de chefuri Meseș, actuala sala de chefuri Meseș, aveau parte de somn noaptea.

Și se face că lucrările de modernizare s-au încheiat, iar localul cu pricina și-a deschis porțile. Și, normal, lumea a dat năvală, cu mașini cu tot (că după ce te-mbeți, cu ce să mergi acasă?), pen’că, se știe, dacă-i cu chef, atunci e cu ”ș-altă datăăăă, ș-altă datăăăă, o s-o facem și mai și mai latăăăăă…”.

Acuma, chiar dacă mai toți știu să citească, unii, pe lângă a citi etichete la haine, prețuri la sticle cu băutură, lozinci, sloganuri, chestii din ăstea inteligente, nu prea mai citesc și altceva. Cum ar fi, de exemplu, Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Acolo, în legea asta, scrie despre scandalurile din localuri, cuvinte și fapte obscene în spațiul public, producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă. Ce mai, chestii din ăstea care dau bine la cocalari –  ”cine sare acum cu noi e cel mai tare din parcareeeee!”

E drept, bețivului, când își exercită atribuțiunile din fișa postului, recte bea până nu mai poate, degeaba îi spui despre toate astea cu liniște, respectul celorlalți, că tot ce poate să facă e să zâmbească tâmp, să scoată un ”nnnngggggg” prelung și să-i dea înainte cu ”ș-altă datăăăă…” Cât despre cei care conduc localurile ăstea cu chefuri, banul e tot ce contează. Ori cel puțin așa pare, că altfel, dacă știi că poți face chef până la 11, hai 12 noaptea, dar tu ții localul deschis până la 5 dimineața, înseamnă că te doare la patină. Ori pe acolo pe undeva, că dacă-i cu profit, cum nu?

Că polițiștii care patrulează (chiar, se mai patrulează?) prin zonă, și la 4 – 5 dimineața aud urlăturile, dar nu fac nimic, că cică dacă nu-i cu sesizare, atunci bine, fie cu urlături, e altă treabă. Deși ar trebui să nu fie cu altă treabă și să meargă frumos, cu sau fără cascheta pe cap, și să le zică ceva de la obraz chefliilor, dar și patronilor de localuri de genul ăstuia numit Meseș, plus o amendă, ceva. Nu de alta, dar dacă ești în slujba cetățeanului, ar trebui să știe patrulatorii că și cei care nu chefuiesc și urlă la 4 dimineața sînt, și ei, cetățeni.

Eee, și asta-i acuma, când e frig afară, și îți îngheață voma pe bărbie când ieși să urli la 4 dimineața. Dar vine primăvara, vine vara, și chefurile, ‘tu-le mama lor de chefuri, or să se țină lanț. Adio, liniște, rămâi cu bine!


...

niciun comentariu

Lasă un comentariu