Direcţionează 2% pentru un altfel de jurnalism.
Formularul poate fi descărcat AICI
|  Contact  |     Susţine-ne! - DONEAZÃ!    

La Bădăcin, Casa Maniu și ale ei băncuțe cu povești centenare așteaptă vizitatori

Zece băncuțe, toate amplasate în vecinătatea Casei Maniu din Bădăcin așteaptă vizitatori. Este prima lor primăvara pe domeniul Maniu in noua lor forma, ele fiind toate refăcute la finalul anului trecut după ce de-a lungul ultimilor zeci de ani s-au degradat continuu sub intemperiile vremii. Inițiativa de a le reabilita a aparținut Alinei Zara Prunean și Fundației Ro100 și a îmbrăcat forma unui demers caritabil de strângere de fonduri care să permită punerea în practică a nobilei idei. Doar 2 ore au fost suficiente ca toate cele zece băncuțe sa fie “adoptate”, oameni cu suflet bun și cu înțelegere pentru istorie și valorile ei susținând financiar refacerea lor. Ca urmare, în prezent ele poartă câte un mesaj lăsat de persoana care “le-a adoptat” pe fiecare și străjuiesc in continuare aceeași veche alee pe care Iuliu Maniu obișnuia să își poarte pașii, când revenea în satul natal. Mai trebuie spus că există un nume care reunește idee frumoasa a Alinei Zara Puneam si a Fundației Ro100 și efortul financiar al celor care s-au implicat în proiect si el este “Colecția de băncuțe cu povesti centenare”. Și într-adevăr, dacă vreți sa ascultați povesti ce toate încep cu “A fost odată…” și zic despre țărani bătrâni, cu palme muncite, ce căutau o vorba buna de la un om cu carte și cu sufletul deschis pentru poporul român, atunci Casa Maniu cu ale ei băncuțe vă așteaptă. Sunt pomii in floare la Bădăcin și e o primăvara nebun de frumoasa pe ale lui dealuri.

2 comentarii

  1. Carastoian Cristina Alina says:

    RO100 Zalău: “Recomandare de weekend: vizitați Bădăcinul – satul natal a lui Iuliu Maniu. Treceți pe la Casa Memorială, colindați pe aleea pe care sunt băncuțele cu povești centenare (un proiect RO100 Zalău), povestiți copiilor despre strămoși, verticalitate și valori, faceți un picnic în livezile care stau să înflorească sau mâncați celebrele plăcinte ale locului. Atenție, la Bădăcin nu e semnal la telefon, deci poate fi o zi minunată petrecută în familie❤️🌱🎒👟

    Mulțumim “Sălajul pur și simplu” pentru materialul de presă dedicat unuia dintre cele mai dragi proiecte centenare ale noastre. Și felicitări pentru felul în care ați înțeles și ați ales să practicați jurnalismul 🙏”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*