Direcţionează 2% pentru un altfel de jurnalism.
Formularul poate fi descărcat AICI
|  Contact  |     Susţine-ne! - DONEAZÃ!    

Jandarmii sălăjeni şi-au reînnoit jurământul de credinţă faţă de noul drapel de luptă al unităţii

Într-un cadru festiv, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj a avut loc ceremonia militară şi religioasă de sfinţire a noului drapel de luptă al unității, cu acest prilej jandarmii sălăjeni reînnoindu-și jurământul de credinţă faţă de drapelul de luptă al unităţii.

Noul drapel al unităţii, cu elementele actualizate conform legii 146/2016 pentru modificarea Legii nr. 102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului, a fost achiziţionat prin programul derulat la nivelul Jandarmeriei Române, „Neamurile trăiesc şi devin eterne prin păstrarea memoriei eroilor ei”, dedicat Centenarului Marii Uniri.

Prin Decretul Prezidenţial nr. 525, la 25 octombrie 1997, Batalionului de Jandarmi Sălaj i-a fost înmânat Drapelul de Luptă, simbol al onoarei, vitejiei şi gloriei militare.

Drapelul de luptă al unităţii este destinat folosirii la activităţile specifice unităţilor militare din cadrul Jandarmeriei Române ca simbol al onoarei, vitejiei şi gloriei militare. Drapelul de luptă al unităţilor de jandarmi este compus din:
• Acvilă cruciată încoronată cu suport;
• Accesorii metalice: manşonul tronconic (conul de înmănuşare), inelul hampei drapelului, cilindrul pentru protecţia hampei, vergeaua flamurei;
• Flamură (pânza drapelului);
• Hampă;
• Accesoriile drapelului: cravata, şase eşarfe, husă, ladă transport.

Acvila cruciată încoronată cu suport: are capul încoronat, orientat spre dreapta, aripile semideschise, iar în gheare, fuiorul de fulgere. Are înălţimea de 150 mm şi lăţimea de 115 mm fiind fixată pe un suport paralelipipedic. Pe aversul suportului este înscrisă deviza „ONOARE ŞI PATRIE”, iar pe avers, denumirea în clar a unităţii.

Flamura (pânza drapelului): este confecţionată din ţesătură dublă de mătase. Are forma dreptunghiulară, cu lungimea de 100 cm, lăţimea de 66 cm şi ornamentaţie pe ambele feţe. Lăţimea drapelului este egală cu 2/3 din lungimea acestuia. Flamura este compusă din trei benzi de mătase cusute, dispuse vertical în culorile Drapelului României, în ordinea următoare începând de la hampă: cobalt, galben crom şi roşu vermion. Dimensiunile fâşiilor culorilor sunt egale (1/3 din lungime).

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*