Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău
Directioneaza 2% pentru un altfel de jurnalism. Formularul poate fi descarcat AICI

În loc de taxa auto vor exista stickere de culori diferite pe parbrizele tuturor maşinilor, în funcţie de gradul de poluare

Deşi nu nu va fi introdusă o nouă taxă care să înlocuiască taxa de mediu eliminată la 1 februarie, va fi creat cadrul legislativ astfel încât autorităţile locale să poată introduce taxe în zonele aglomerate, dacă cred că este cazul, potrivit ministrului mediului Daniel Constantin. Acesta a mai declarat că în perioada următoare vor exista stickere de culori diferite pe parbrizele tuturor maşinilor, în funcţie de gradul de poluare, iar acestea se vor da după inspecţiile tehnice periodice.

„În unele oraşe europene, unde există o supraaglomerare, s-a introdus un element suplimentar, numit taxarea maşinilor care intră în aglomerările urbane, în funcţie de gradul de poluare. Este un instrument pe care îl au la dispoziţie administraţiile publice locale. În urma discuţiilor pe care le-am avut în Coaliţie, ca rezultat al grupului de lucru pe care l-am avut în Ministerul mediului s-a luat decizia ca România să nu introducă o nouă taxă care să înlocuiască timbrul de mediu, ci să creeze doar legislaţia astfel încât autorităţile publice locale – dacă vor considera necesar – să introducă, atunci când dezvoltă infrastructura, ca şi variantă opţională, o eventuală taxă pentru zonele supraaglomerate. Dar după cum se văd lucrurile în acest moment, şi cred că nici pe termen mediu, nu se va introduce niciun fel de taxă suplimentară”, a declarat la Sibiu, ministrul Mediului, Daniel Constantin“, conform Mediafax.
El a adăugat că există o directivă din 2008, transpusă în 2011 în România, care spune că autorităţile publice locale trebuie să facă în cinci ani o hartă cu zonele oraşului.
Ministrul a precizat, că stickerele vor fi puse pe maşini şi le vor fi date şoferilor în timpul inspecţiilor tehnice periodice.

Eliminarea timbrului de mediu a generat o creştere considerabilă a numărului de programări în această perioadă pentru eliberarea actelor necesare înmatriculării maşinilor second-hand, cumpărate din străinătate.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*