DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Împreună spunem Nu bullying-ului! Rețeaua școlară de sprijin în situații de bullying

Pentru prima dată, dar nu ultima sperăm, am acceptat provocarea de a aplica în cadrul Concursului local de proiecte de tineret 2020 al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Sălaj cu proiectul „Împreună spunem Nu bullying-ului! Rețeaua școlară de sprijin în situații de bullying”, solicitantul fiind Asociația API Lyceum ce funcționează pe lângă Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău.

Pornind de la realitatea potrivit căreia ne confruntăm cu fenomenul bullying-ului în toate mediile, inclusiv în mediul școlar, iar reacția tinerilor în fața acestui fenomen este de tăcere și  indiferență, proiectul vine în întâmpinarea lipsei de reacție a tinerilor în astfel de situații, iar prin activitățile propuse răspunde nevoilor tinerilor de lua atitudine în fațaacestuia.

Proiectul își propune crearea unei rețele de persoane resursă în licee, respectiv a 50 de tinere care să poată fi în măsură să acorde suport altor tinere care suferă de pe urma oricărei forme de bullying  și să le îndrume spre serviciile specializate din comunitate. Prin activitățile propuse  tinerii din grupul ţintă vor conștientiza că este foarte important să ia atitudine în fața fenomenului bullying, să fie informați și să poată informa la rândul lor alți tineri pentru a ști cum să reacționeze în momentul în care se confruntă cu astfel de situații.

Echipa de proiect este coordonată de profesorii Aniela Lung – consilier școlar, Vasile Sîrb – preşedintele Asociației ”API Lyceum”, Marius-Mirel Matyas – directorul Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian și SavinaTeglaș – profesor de discipline economice. Din echipa de proiect mai fac parte profesorii Gabriela Petruș – consilier educativ, Zinia Matyas și Cristian Man – responsabili cu promovarea activităților proiectului.  Avem ca parteneri în acest proiect instituții cu experiență în implementarea și organizarea de proiecte educative, capabile să asigure asistența de specialitate solicitată: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sălaj,Asociația VeDem Just-Voci pentru Democrație și Justiție, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj,  Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sălaj.

Conform raportului de evaluare tehnică și financiară, proiectul nostru a fost aprobat spre finanțare cu suma de 14.550 lei.

Suntem entuziasmaţişi abia aşteptăm să desfăşurăm acest proiect începând cu luna noiembrie. Mult succes tuturor!
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu