DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Despre implicarea tinerilor în comunitate: Club IMPACT LEGO CNS Zalău

42 de voluntari, coordonați de profesoara Iulia Florian și Meda Morariu, fac parte din Clubul IMPACT LEGO, înființat la Zalău, în cadrul Colegiului Național ”Silvania” Zalău. 42 de tineri care vor să se implice în societate prin identificarea problemelor reale din comunitate și găsirea de soluții creative pentru realizarea lor.

Despre activitatea clubului a vorbit Miruna Prodan, care, într-o conferință de presă organizată marți, 21 mai, la Creative Minds Hub (un alt proiect de succes al tinerilor din Zalău), a prezentat principalele obiective și proiecte desfășurate până în prezent.

Dintre proiectele IMPACT fac parte: ”Legoland”, prin care membrii clubului au reamenajat grădina Colegiului Național ”Silvania”; ”Împreună pentru aventură”, care a constat în organizarea unor activități distractive și educative pentru copiii de la Centrul Social Multifuncțional Zalău; ”Gusturi vechi cu impact azi”, în cadrul proiectului tinerii reușind organizarea unui eveniment culinar de promovare a rețetelor tradiționale și elaborarea unui ghid cu 23 de rețete cu specific românesc; ”Tineri cu S.C.O.P. (succes, curaj, originalitate, pasiune)”, prin care patru tineri – Alexandru Bologa, Andrei Bertea, Ligia Bodea și Denisa Ligia Matei – , au fost identificați ca modele pozitive care să-i inspire pe cei tineri, în cadrul unor întâlniri organizate de către membrii clubului; ”SIROP pentru copii (Servicii cu Impact Rentabile Oferite cu Plăcere)”, care a constat în strângerea de fonduri necesare pentru organizarea unei excursii pentru copiii de la Centrul de Zi; ”Pe Meseș hai hui cu harta’n cui”, prin care, în parteneriat cu Direcția Silvică, tinerii au reamenajat traseul ”Izvorul Salamandrelor” de pe Meseș; ”LEGO (Lecții Experimentale cu Grad de Originalitate)”, care și-a propus rezolvarea slabei devoltări a competențelor practice necesare vieții de zi cu zi a elevilor, dobândite în activitățile școlare și extrașcolare; ”Laboratorul de vise”, în urma căruia elevii Școlii Gimnaziale ”Marcus Aurelius” din Creaca pot să se bucure de un laborator de științe echipat pentru realizarea unor experimente și activități practice.

Dincolo de toate aceste proiecte, poate cea mai mare realizare a clubului este aceea că, prin activitățile lor, tinerii (unii dintre aceștia) au ales să se implice în ceea ce înseamnă comunitate, încercând să schimbe lucrurile în bine. Și chiar dacă din partea autorităților locale există o oarecare deschidere în a sprijini genul acesta de activități – voluntariatul – , e necesar ca acest sprijin să fie total, atât din partea autorităților locale, cât și al autorităților județului. Pentru că voluntariatul ar trebui să fie una din componentele de bază ale comunității.
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu