DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Iarna pe suliţă

Pentru că, azi dimineaţă, am dat nas în nas cu prima zăpadă, ar trebui să stăm puţin de vorbă despre ceea ce implică fleoaşca iminentă cu care ne vom confrunta, de acum înainte, pentru un timp destul de lung.

Vorbesc, evident, pentru cei care şofează, căci restul, cu o pereche bună de bocanci şi ceva călduros pe ei, or trece şi peste încercarea asta. Într-un fel sau altul.

Deci, om bun, fă ceva şi pune-ţi nenorocitele alea de cauciucuri de iarnă, pentru că, crede-mă, poliţiştii care au fost scoşi afară, pe drumuri, au un singur motto: amenzi! Că e motto-ul lor sau al şefilor lor, ori al şefilor şefilor lor, nu contează. Ceea ce conteză e că Tu plăteşti, indiferent dacă drumul e curăţat, curat, îngheţat, alunecos etc, oricum ar fi, tu vei rămîne un veşnic contribuabil. Nu contează că ăia cu deszăpezirea nu şi-au făcut treaba şi tu nu ai condiţii de trafic, nu contează că ai derapat şi te-ai lovit ori s-a lovit altă maşină de tine, plăteşti, pentru că nu respecţi legea. Başca, vei mai plăti şi reparaţiile, pentru că nici asigurările terţe nu te bagă în seamă, dacă nu eşti încălţat de iarnă.

Acu, nu contează că vii tu cu fel de fel de explicaţii şi teorii, cum că cauciucurile de iarnă nu fac doi bani, dacă pe jos e gheaţă, oricum derapezi, e adevărat, şi de ce nu-şi fac autorităţile datoria. Om bun, bagă-ţi minţile în cap: cel care împarte biletele cîştigătoare pentru bugetul de stat are un singur participant la joc în vizor: Tu. Ai văzut sau auzit vreodată ca autoritate la autoritate să-şi scoată ochii? Nu, şi nici nu vei vedea.
Aşa că, nu-ţi rămîne decît să-ţi vezi de treaba ta: echipează-ţi maşina, pentru iarnă, curaţă-ţi zăpada din faţa porţii sau magazinului şi nu te mai gîndi că nici primăria cutare nu şi-a făcut datoria. Singurul care va fi mereu şi mereu cocoşat eşti Tu!
 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.