Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău

Herta Müller își întâlnește publicul din Londra

Câștigătoarea premiului Nobel pentru literatură, Herta Müller, își va întâlni pentru prima dată publicul londonez duminică, 17 septembrie a.c., în cadrul unui eveniment organizat de Universitatea din Sheffield, în parteneriat cu Ambasada Germaniei, Institutul Cultural Român din Londra, Universitatea din Swansea, Portobello Books și Institutul britanic de Cercetare a Limbilor Moderne, cu suportul Institutului Goethe.

Întâlnirea dintre autoarea de naționalitate germană, născută pe meleaguri românești, și cititorii din metropola britanică va sta sub discuțiilor incitante, dat fiind că Herta Müller este recunoscută ca un avocat instransigent și franc al celor deposedați și năpăstuiți. Pe durata întregului eveniment, Hertha Müller va fi însoțită de translatorul Phillip Boehm.

Herta Müller s-a născut în Banat și a urmat studiile universitare din Timișoare, publicând primul volum în 1982. Din cauza ideilor anti-regim exprimate, dar și pentru descrierea incisivă și în detaliu a opreliștilor suferite sub dictatura Ceaușescu, cartea a fost cenzurată, iar al doilea volum semnat de scriitoare a fost interzis. În 1987, Herta Müller și soțul ei emigrează în Germania, unde continuă să publice, obținând numeroase premii și recunoașterea la nivel internațional, în 2009 fiind acordat Nobelul pentru literatură .  

 

 

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*