DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Haidaț pă la noi! Lada cu zestre sălăjeană se deschide pentru a patra oară

Produs al unei unei simbioze între oameni, locuri, tradiții și gastronomie, cea de-a patra ediție a evenimentului ”Haidaț pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană!” va avea loc sâmbătă, 21 septembrie 2019, între orele 10:00 – 17:00, în Piața 1 Decembrie 1918 (Platoul de marmură). Primăria Municipiului Zalău, prin CNIPT Zalău, invită, astfel, sălăjenii să sărbătorească împreună Ziua Mondială a Turismului.

Parteneri ai evenmentului sunt Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus, primăriile și centrele de informare turistică din orașul Șimleu Silvaniei și din comunele Buciumi, Carastelec, Crasna, Creaca, Hereclean, Letca, Mirșid, Măeriște, Nușfalău, Pericei, Plopiș, Sălăţig, Șamșud, Zimbor.

Una dintre activitățile din cadrul evenimentului la care sunt așteptați participanți, și un mod inedit de promovare, este folosirea cărților poștale pe care sunt imprimate imagini ale obiectivelor de interes turistic și care pot fi trimise gratuit, cu mesaje persoanelor dragi aflate în țară sau în străinătate.

Cei interesați vor putea participa la atelierul de pictură pe căni din lut, realizate de olarul Csibi Csaba, la atelierul de pictură pe lemn, ori vor putea să rămână cu o amintire frumoasă de la eveniment, având posibilitatea să se fotografieze cu componente ale costumul popular, de roman sau de dac, la cabina foto.

De asemenea, vor fi trei concursuri cu premii: concurs de sfărmat mălaiul, concurs de croșetat și un concurs interactiv la stand, care se numește „Cufărul cu surprize”, înscrierea la concursuri urmând a se face la standul CNIPT Zalău.

În cadrul ediției de anul trecut clubul ZalăuArt a desfășurat un atelier de pictură, iar lucrările realizate de membri clubului vor fi expuse, în cadrul acestei ediții.

La eveniment vor fi prezenți meșteri populari sălăjeni pasionați de cusături și țesături tradiționale, de obiecte din lemn, de icoane pictate pe lemn, împletituri din nuiele, figurine din lemn în sticlele cu pălincă, și producători locali: produse cosmetice și alimentare din lavandă, produse apicole, sucuri și siropuri naturale, diverse sortimente de pălincă, șampanie și cidru.

Socăcițele sălăjene pun la dispoziție bunătăți care mai de care, de la sarmale cu păsat, cocoradă cu brânză, pogăcele, la brânzoici, ciurigăi, cornulețe cu silvoiță și altele. Acestea se pot degusta la standurile centrelor de informare turistică.

Programul la scenă va fi unul variat: alături de momentele muzicale susținute de Ansamblul Profesionist Artistic Porolissum și Fanfara „Promenada” ale Casei Municipale de Cultură Zalău, vor evolua tinere talente de la Liceul de Artă „Ioan Sima”, Ansamblul „Mândre flori de la Hidig” din comuna Măieriște, care vor prezenta și două obiceiuri locale. De asemenea, vor cânta solistele Meleg Natalia și Denisa, din localitatea Mirșid, și Ionela Simea, din comuna Zimbor, participanții la eveniment putând urmări, de asemenea, improvizația cu publicul a Bibliotecii Județene Ioniță Scipione Bădescu, și sceneta „Cununa secerișului”, a unui grup de elevi din comuna Letca.
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu