|  Contact  |     Susţine-ne! - DONEAZÃ!    

Haidaț’ cu noi în excursie! „Circuitul anotimpurilor” 2019 începe cu o călătorie spre partea estică a județului Sălaj

Amatorii de excursii sunt invitați, sâmbătă, 23 februarie, de la ora 10:00, de către Primăria Municipiului Zalău, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, la o excursie în împrejurimi, pe traseul Zalău – Jac – Gârbou – Solomon – Bălan – Zalău, cu vizitarea următoarelor obiective turistice: Șura de la Jac, comuna Creaca; Atelierul meșterului clopar, Augustin Mureșan din Gârbou; Atelierul meșterului cojocar, Zaharie Rusan, din Solomon; Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gravril” și Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”, din Bălan.

Program:
ora 09:45 – Punct de întâlnire: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău
ora 10:00 – Plecare din Zalău
ora 10:30 – Șura de la Jac, comuna Creaca
ora 11:35 – Vizită atelierul meșterului clopar, Augustin Mureșan, din Gârbou
ora 12:10 – Vizită atelierul meșterului cojocar, Zaharie Rusan, din Solomon
ora 13:30 –Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” și Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”, din Bălan
ora 15:00 – Întoarcere în Zalău.

Costurile, care vor fi suportate individual de către fiecare turist, sunt cele de transport, în valoare de 25 lei. Excursia va fi organizată pentru un grup de 32 de persoane. Vă așteptăm să vă înscrieți la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 21 februarie.

”La Șura de la Jac vom descoperi colecția etnografică a satului și vom cunoaște poveștile locului.Mergem să vedem ceva frumosînchinat Domnului și unde timpul chiar stă pe loc: Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” și Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”, din Bălan.
Și, pentru că oamenii sfințesc locul, vom avea posibilitatea să „furăm” meserie de la adevărații meșteri și producători din județ. Unul dintre aceștia este și badea Augustin care, cu mâinile sale dibace, confecționează vestitele clopuri din paie și talaș. Ați auzit cumva de badea Zaharie din Solomon? Dacă nu, vă spunem noi. Zaharie Rusan este printre ultimii meșteri cojocari din județul nostru, iar noi, în cadrul acestei excursii, vom avea prilejul să îi călcăm pragul casei unde îi vom admira creațiile.
Această acțiune este organizată de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău și este parte a proiectului ,,Circuitul Anotimpurilor”, prin care ne propunem promovarea Municipiului Zalău ca punct de plecare pe diferite trasee turistice din județ. Acest circuit îl organizăm pentru anotimpul iarna, urmând ca, în anotimpurile următoare, să mergem în zone care sunt cele mai frumoase în acea perioadă”, transmit organizatorii.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*