|  Contact  | SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău
A apărut numărul 14 (noiembrie) al revistei. Revista poate fi achiziţionată de la chioşcul de ziare de lângă Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, ori poate fi comandată on-line, la adresa de e-mail: salajulpursisimplu@gmail.com. Preţul unei reviste: 10 lei.

Grădina Botanică din Jibou sărbătorește 50 de ani de existență cu porțile deschise

La împlinirea a 50 ani de existență, Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou invită publicul larg, joi, 7 iunie,  în intervalul orar 10:00-16:00, să o viziteze gratuit și să participe la activitățile special pregătite în cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise.“ Cu această ocazie, reprezentanții Centrului de Cercetări Biologice Jibou au gândit diverse activități interactive, dar și demonstrații pentru toți cei care vor răspunde invitației.

Gradina Botanică a fost fondată în anul 1968 de către profesorul Vasile Fati, în cadrul liceului din localitate. În anul 1970, devine unitate independentă, fidelă aceleiași nobile misiuni pentru care a fost creată, de a fi bază didactică pentru învățământul biologic și instituție de educație pentru publicul vizitator, în spiritul dragostei și respectului față de natură.

Gradina este organizată pe sectoare, fiecare sector grupează plantele dintr-un anumit punct de vedere, un complex de sere colecționare, de microproducție și cercetare, un complex acvaristic, un parc zoo și voliere de păsări, gradina japoneză și un rozarium.

1 comentariu

  1. Lia Mladin says:

    Multumim tuturor care ne-au calcat pragul pe 7 iunie! Speram sa ne vizitati cu drag in continuare!
    Asteptam tot timpul vesti interesante de la “Salajul pur si simplu”!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*