DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

”Frumusețea vine din interior” nu este un clișeu

Fiind sexul frumos, noi, femeile, suntem sau ar trebui să fim foarte atente atunci când vine vorba de look-ul personal. Pare ușor superficial, asta dacă nu privim în esență. Și în cele ce urmează am să dezbat puțin ideea, ca să înțelegeți ceea ce vreau să transmit.

Reguli și nereguli sociale

Multe dintre noi, cele de sex feminin, obișnuim să ne aranjăm când mergem în oraș, la locul de muncă ori chiar și atunci când stăm acasă. Acest lucru ne face să ne simțim mai bine, cu siguranță. Este ceva ce învățăm de timpuriu în viață, să ne îndreptăm spre idealul de frumusețe impus de mediul social din care provenim. Pentru că noi suntem considerate sexul frumos și trebuie să tindem spre asta. Deși, trebuie să recunoaștem, în ultimii ani, tendințele s-au îndreptat destul de mult și spre partea masculină. În orice caz, aceste standarde vin la pachet cu o presiune uriașă nespusă, dar cu siguranță resimțită de multe dintre noi, pentru a îndeplini condițiile de frumusețe.

Un exercițiu în oglindă

Dar dacă această frumusețe impusă nu este ceea ce avem noi nevoie?! Ceea ce vreau să vă spun este că ea ar trebui de fapt să pornească din interiorul nostru, din ceea ce suntem fiecare. Un studiu arată că un exercițiu în oglindă ne poate face să fim mai stăpâne pe noi. Ideea este să ne privim atent și să ne concentrăm pe aspectele care ne dau strălucirea. Nu e superficial, e ceva ce ne dă încredere, stabilitate și putere. Trebuie să ne privim în oglindă cu convingerea că suntem frumoase. Sunt absolut convinsă că frumusețea vine din interior, chiar dacă pare un clișeu. Trebuie să ne privim în oglindă până când vedem un zâmbet sincer care merită păstrat întreaga zi. Să trecem peste complexe, peste stereotipuri și fețe de revistă. Să ne iubim eu-ul, ceea ce suntem și ceea ce reprezentăm noi.

Apelați cu încredere la stilistul din voi

Prin faptul că suntem frumoase așa cum ne-a lăsat mama natură nu înseamnă că nu putem interveni și noi măcar puțin. Acum, că s-au redeschis saloanele de înfrumusețare, putem cere ajutorul unui stilist. Sunt sigură că și aceștia au așteptat nerăbdători să-și facă magia asupra exteriorului nostru. Mai ales după această așa numită pauză de stat în casă, din cauza pandemiei. Este adevărat că nu prea am avut motive să ieșim, dată fiind situația. Și la fel de adevărat este și faptul că în această perioadă unele dintre noi am omis să ne ocupăm de aspect. Însă ce vă pot spune este că și în adăpostul locuinței putem și avem nevoie să ne aranjăm noi femeile. De altfel, putem deveni stilistul nostru personal, nu trebuie să fim doxă în domeniu.

Să păstrăm un machiaj natural

Pentru început, aș preciza că un aspect important al imaginii noastre îl reprezintă machiajul. Multe dintre noi folosim produse cosmetice, fie că sunt pentru întreținere, fie pentru înfrumusețare. O cremă aplicată pe un ten curat este o primă etapă. Dacă nu obișnuiți să aplicați un fond de ten, un blush sau farduri pentru ochi, cu siguranță va face diferența un rimel și un ruj discret în tonuri naturale. Dar este perfect în regulă să nu folosiți deloc astfel de produse, dacă așa vă simțiți mai bine. Este alegerea fiecăreia să se simtă frumoasă exact așa cum se vede în oglindă.

Să alegem o coafură potrivită

Dacă putem renunța la machiaj, cu siguranță podoaba capilară nu trebuie lasată deoparte dacă dorim să obținem un aspect aranjat. Personal, mă confrunt cu suvițe cam rebele, ce se așează destul de greu și se șifonează extrem de repede. Așa că obișnuiesc să folosesc un spray fixativ pentru firele ce nu stau locului. Atenție, nu trebuie utilizat în exces, să devină coafura prea încărcată, vrem să păstrăm acel look natural. Dar(și aici insist) nu trebuie să intervenim cu nimic dacă ne place ceea ce vedem în reflexie. Cu siguranță un păr curat, o perie de păr, o tunsoare care să ne avantajeze sunt mai mult decât suficiente.

O ținută decentă, confortabilă

Îmbrăcămintea e imperios necesar să fie curată. Nu este esențial să fie în ton cu tendințele actuale. Întotdeauna am considerat că la modă este exact ceea ce ne place nouă să purtăm. O ținută confortabilă și decentă, în funcție de destinație, trebuie aleasă atent fie că mergem pe stradă, fie că e pentru job ori dacă participăm la vreun eveniment. Eu insist să spun că inclusiv în casă trebuie să îmbrăcăm hainele potrivite. Și le numesc așa pentru că acestea trebuie să fie potrivite inclusiv pentru a putea ieși la o plimbare ori la cumpărături în oraș.

Îmi aduc aminte de un articol dintr-o carte sau, poate, un almanah din anii ’80 sau chiar mai vechi. M-a amuzat teribil, era pentru femeile casnice, dar nu numai. Cum să își aștepte soțul când ajunge acesta de la serviciu. Și anume, să își aranjeze capotul, sa își desfacă părul și să își prindă o banderolă sau o fundă în el și să își rumenească obrajii. Toate aceste indicații erau pentru femeia pe care se aștepta bărbatul să o găsească atunci când vine obosit de la muncă. Bine, articolul continua cu sfaturi casnice acum învechite, dar acesta e un alt subiect. În fine, în opinia mea, e oarecum motivant, dar cu o excepție. Cu siguranță că trebuie să arătăm bine pentru cel iubit, pentru cei din jur, dar ideal e să ne aranjăm, să fim frumoase, în primul și primul rând, pentru noi.

Puțină mișcare nu strică nimănui

Între toate cele de mai sus, să nu uităm de aspectul fizic general. Am descoperit în urmă cu câteva săptămâni un antrenor de fitness care oferea antrenamente gratuite în mediul online. Am zis să încerc, să văd cum e, nu mai făcusem mișcare de ani în șir. Acum mă strădui să nu ratez nicio ședință. Îmi dă un tonus potrivit și am mai multă energie întreaga zi. Așa că vă recomand și vouă să încercați să găsiți o activitate sportivă care să vă pună în mișcare. Vă garantez că vă veți simți mult mai bine, veți avea un corp mai sănătos, în plus vă veți bucura și de efectele vizibile ale muncii voastre. Nu există nu am timp, pentru că voi sunteți cele care vă gestionați programul zilnic și sunt sigură că vă puteți strecura o oră de două sau trei ori pe săptămână, dacă nu pentru aspectul fizic, atunci pentru sănătatea voastră.

Să fim mai bune pornind din suflet

Atunci când arătăm bine, îngrijite, implicit ne simțim mai bine. Starea noastră o transmitem și celor din jur. Astfel, de ce să nu dăm și celorlați energia pozitivă din noi?! Încurajez de obicei persoanele din jurul meu să aibă grijă de look-ul personal, să nu se simtă complexate de așa numitele defecte fizice. Cum spuneam, să ne privim cu atenție în oglindă, să ne concentrăm pe părțile frumoase, sunt sigură că fiecare avem destule. Să fim mai bune pornind din suflet. Să ne zâmbim, să ne admirăm pentru ceea ce suntem. De fapt, să ne iubim pentru simplul fapt că suntem femei, femei frumoase pornind din interior spre exterior.

În concluzie, nu este absolut nimic superficial sau prea general în afirmația “frumusețea vine din interior”. Să fiți iubite!
 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.