R E D I R E C T I O N E A Z à 3,5%  

   D O N E A Z Ã!   Susţine-ne!     
|  CONTACT  |

Florence a cântat şi încântat „în plină glorie“ pe scena din Zalău

Zălăuanii au spus prezent, ca de fiecare dată când e vorba de actorii Teatrului „Regina Maria“, şi au umplut sala de spectacole, aşa cum ştiu ei să o facă, adică plini de aşteptări, cu gândul la o seară frumoasă, la finalul căreia vor ieşi mai veseli, mai relaxaţi şi mai câştigaţi.

La Zalău, ca şi la Oradea, povestea reală a celei mai proaste soliste de operă din lume şi a succesului ei a reușit să amuze publicul, dar și să-l pună pe gânduri prin autenticitatea ei transpusă în prezent, când mulţi cântăreţi de talie naţională şi internaţională sunt de fapt nişte nulităţi. Dincolo de lipsa talentului muzical, publicul a fost totuşi mişcat de perseverenţa cu care Florence, în interpretarea impecabilă a actriţei Gabriela Codrea, reuşeşte să-şi împlinească visul şi să susţină concerte de operă cu sala plină, apogeul carierei sale reprezentându-l recitalul de pe scena uneia dintre cele mai prestigioase săli de concert din New York: Carnegie Hall. Cert este însă că succesul său nu ar fi fost posibil fără resursele financiare lăsate moştenire de tatăl său şi fără sprijinul unor prieteni devotaţi.

„În plină glorie!”, de Peter Quilter, în regia Cristian Ioan, este una din piesele pusă în scenă de actorii trupei Iosif Vulcan, Teatrul „Regina Maria“ la începutul acestui an.
Piesa a fost montată și jucată pe scenele din peste douăzeci de țări din întreaga lume, iar recent a sărbătorit a 2000-a reprezentaţie internaţională și peste un milion de vânzări de bilete. De asemenea, în anul 2006 s-a bucurat de o nominalizare la Premiile Olivier pentru cea mai bună comedie.

„Textul este o comedie, dar nu este una din aceea la care lumea se trânteşte pe jos de râs. E una mai fină şi cu impact estetic mai mare, chiar şi filosofică dacă vreţi. Acest text ajunge să-şi pună problema: ce înseamnă valoarea în meseriile acestea artistice şi, de fapt, cât de labilă şi fragilă este această cuantificare“, a apreciat, regizorul Cristian Ioan într-o conferinţă de presă, la premiera piesei.

Din distribuţie a făcut parte şi actriţa Mirela Lupu, pe care zălăuanii au recunoscut-o cu drag în pielea dnei Johnson.

Echipa spectacolului a avut-o ca scenograf pe Clara Labancz, câştigătoarea premiului UNITER pentru întrega activitate în 2015, care se află la a doua colaborare cu teatrul orădean, iar actorii au fost: Gabriela Codrea (Florence Foster Jenkins), Andrian Locovei (Cosme McMoon), Răzvan Vicoveanu (St. Claire), Mirela Lupu (dna Johnson), Lucia Rogoz (Dorothy) şi Georgia Căprărin (Maria). Spectacolul s-a bucurat de participarea specială a contratenorului Iosif Viktor şi de îndrumarea muzicală a compozitorului Ovidiu Iloc şi a pianistei Henrietta Varady. Dansatori: Ionuţ Şerban, Denise Szabo, Dominic Olar, Raluca Sarca, Bogdan Balota, Daniela Vulcu, Marius Precup, Denisa Benko.

Cât despre Florence, ea rămâne, cu siguranţă, în continuare o sursă de inspirație pentru lumea muzicală de acum, în care se regăsesc multe asemenea personaje, mai ales că nu a fost egalată în vânzarea discurilor, cu toate că ea cânta fals.

  • in_plina_glorie_zalau__7_
  • in_plina_glorie_zalau__1_
  • in_plina_glorie_zalau__4_
  • in_plina_glorie_zalau__2_
  • in_plina_glorie_zalau__3_
  • in_plina_glorie_zalau__5_
  • in_plina_glorie_zalau__6_
  • in_plina_glorie_zalau__8_


niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *