Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău
Directioneaza 2% pentru un altfel de jurnalism. Formularul poate fi descarcat AICI

Filmele care rulează în ultima zi de CineLatino, la Zalău

Astăzi, 13 iulie, ultima zi de proiecţii din cadrul festivalului CineLatino, zălăuanii vor putea viziona de la ora 17:00, în Sala de spectacole din Clădirea Transilvania filmul
„Cinema, Mon Amour” (România). Fiecare cinema ascunde o poveste. O poveste despre un loc, dar și despre oamenii care i s-au dăruit ani de zile, și-au petrecut cea mai mare parte din viață între zidurile lui, în cabina de proiecție, în atelierul din spate, în casa de bilete. Parte a campaniei “Salvați marele ecran”, filmul documentar descrie eforturile extraordinare făcute pentru a menține deschise cinematografele vechi din România.

„Pe culmile iubirii” (Venezuela), va rula de la ora 19:00 în Sala de spectacole din Clădirea Transilvania şi spune povestea lui Pablo care nu are viaţă socială, dar asta nu pare să-i displacă. Într-o noapte, prietenul cel mai bun şi partenerul de afaceri îl obligă să participe la o reuniune a colegilor de şcoală unde dă peste Daniela, fata de care fusese îndrăgostit. Viaţa nu a fost uşoară pentru Daniela: acum se întreţine din prostituţie. Chiar şi aşa, Pablo e în stare de orice pentru a o recuceri, ajutat fără chef de partenerul de afaceri.

Seara se va încheia cu proiecția filmului „Câini” (România), de la ora 22:00 în amfiteatrul din Parcul Central Municipal. Filmul este câștigător a șase premii Gopo, precum și al trofeului TIFF 2016. Chiar și azi mai există locuri în România unde legea e doar un concept îndepărtat și abstract. Sunt zone rurale, uitate de Dumnezeu, în care violența pare să vină din nimic.” În acest fel dezvăluie Bogdan Mirica sursa de inspirație pentru lumea imprevizibilă dezvăluită în “Caini”, lungmetrajul său de debut. Este o lume în care intenția de a vinde o bucată de pământ atrage după sine o serie de evenimente bizare. Mai exact, devenim martorii unei lupte cu aproapele care își face propria lege și a cărui agresivitate nu poate fi anticipată sau explicată.

Reamintim că festivalul se desfăşoară în organizarea Companiei Tenaris Silcotub, în asociere cu mai mulţi parteneri printre care Fundacion PROA, Primăria Municipiului Zalău, Casa Municipală de Cultură Zalău, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) şi Romanian Film Promotion.

 

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*