Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău

Festivalul Internațional de folclor pentru românii de pretutindeni „La Fântâna Dorului” şi Zilele Oraşului Şimleu Silvaniei au strâns şimleuanii la un loc timp de trei zile

Cea de-a XIV-a ediţie a Zilelor oraşului Şimleu Silvaniei, desfăşurată concomitent, aşa cum ne-am obişnuit de câţiva ani buni încoace, cu cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Internațional de folclor pentru românii de pretutindeni, „La Fântâna Dorului”, a avut loc, în acest an, pe stadionul oraşului, schimbarea decorului fiind pe placul şimleuanilor cu care am interacţionat în cadrul evenimentului. Un alt lucru care a atras atenţia şi a fost pe placul şimleuanilor a fost implicarea tinerilor la prezentarea evenimentului, care a atras pe lângă localnici, public atât din Sălaj, cât şi din ţară şi străinătate, festivalul de folclor fiind unul cu implicarea românilor de pretutindeni.

 

Locul de desfășurare a Zilelor orașului a fost unul pitoresc, cu Măgura Şimleului pe fundal, iar faptul că a strâns toţi oamenii la un loc şi a lăsat centrul oraşului liber, nu a făcut decât să confirme că decizia a fost una bună, deşi ca de fiecare dată când se schimbă ceva, se găsesc şi din aceia care să strâmbe sceptici din nas, ca ulterior să fie de acord că e mai bine aşa.

Evenimentul, care a marcat împlinirea a 766 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Simleu Silvaniei, a debutat vineri, 14 iulie, cu parada portului, jocului şi cântecului popular a formaţiilor participante la Festivalul Internaţional de folclor „La Fântâna Dorului” şi a continuat, până târziu, cu spectacolele ansamblurilor participante.

Până târziu s-a întins distracţia şi sâmbătă, 15 iulie, când cei prezenţi s-au simţit cât se poate de bine cu artiştii consacraţi de la Zdob şi Zdub, Talisman, Corina, Julia Jianu, momentele muzicale fiind intercalate de cele umoristice în interpretarea inconfundabilă a celor de Vacanţa Mare. De pe scenă nu au lipsit nici soliştii şi trupele locale: Alex Moisi, Andreea Rus, Trupa „AKA” (soliste Aida Pop,Carla Ruţaş, Andreea Budai), trupa de dans hip-hop „Outload”, seara de sâmbătă încheindu-se cu nelipsitele focuri de artificii.

Duminică, 16 iulie, a avut loc cea de-a doua parte a programului „La Fântâna Dorului”, care s-a încheiat cu participarea îndrăgitelor artiste de muzică populară Sava Negrean Brudaşcu şi Angela Rusu.

Dublul eveniment, considerat o reuşită, a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Șimleu Silvaniei, Clubul Copiilor Șimleu Silvaniei, Asociația Culturală „La Fântâna Dorului” Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Centrul de Cultură și Artă Sălaj, Gentlemen’s Club și Asociația de tineret „Silvatin” sub egida Ministerului Educației Naționale.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*