DONEAZÃ!  Susţine-ne   in promovarea unui altfel de jurnalism
Asociaţia Sălajul pur şi simplu     27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank     |  Contact  |

Excursie „Per pedes” pe limes-ul roman și Brunch la Castrul Roman de la Porolissum

Zălăuanii sunt invitați de Primăria municipiului Zalău, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, la o excursie pe limes-ul roman, cu pornire din Zalău (din stația de autobuz, adiacentă Complexului Comercial „Silvania”), sâmbătă, 29 iunie, la ora 09:00, cu întoarcere la ora 17:00. Această excursie se adresează amatorilor de drumeții pe munte, pasionaților de istorie și mâncare tradițională. Vor fi parcurși în jur de 5 km, pe jos, până la Complexul Arheologic Porolissum, îndrumați de un ghid de la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău. La sfârșitul traseului, la Castrul roman de la Porolissum, participanții vor avea parte de o surpriză – un brunch organizat în colaborare cu pensiunea Casa Romană din Moigrad și producătorii locali.

Pentru a parcurge în condiții optime acest traseu, se recomandă purtarea unui echipament adecvat pentru drumeții montane.

Costurile, care vor fi suportate individual de către fiecare turist, sunt cele aferente brunch-ului, în valoare de 45 lei. Excursia va fi organizată pentru un grup de 20 de persoane. Doritorii sunt așteptați se se înscrie la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 27 iunie.

”Trăiește alături de noi experiențe inedite! Cu rucsacul în spate și un ghid care să ne îndrume pașii pe urmele istoriei locale, prin pădurea munților Meseș, pe limes-ul roman – granița Imperiului Roman, ajungem în locuri reprezentative pentru Zalău și județul Sălaj”, este mesajul organizatorilor.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*