DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Eroii români, comemorați la Sălăjeni şi Bocşa

ziua-eroilor-bocsaziua-eroilor-salajeniEroii căzuţi au nevoie de binecuvântare şi slăvire pentru faptele de care au dat dovadă pe câmpul de luptă. Toată suflarea satelor româneşti a contribuit, în perioadele de război, la procesul de strângere, de prin păduri, lunci, câmpii a rămăşiţelor ce urmau să fie înhumate în cimitire militare sau în curţile bisericilor.
Mormintele şi monumentele eroilor la care depunem flori, aprindem lumânări şi ne reculegem reprezintă un simbol al dăinuirii noastre în timp, al sacrificiului suprem pentru înfăptuirea idealului naţional.
Ziua Eroilor este un minunat prilej de a cinsti, aşa cum se cuvine, memoria ostaşilor noştri jertfiţi în lupta pentru apărarea ţării, credinţei şi neamului.
Cu această credinţă in suflete, elevii Școlii Primare Sălăjeni și ai Şcolii Gimnaziale “Simion Bărnuţiu” Bocşa, îmbrăcaţi în frumoase straie populare, în colaborare cu Biserica Ortodoxă “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” Sălăjeni şi Biserica Ortodoxă “Dreptul Simeon” Bocşa, au cinstit memoria eroilor noştri printr-un moment artistic şi prin depunerea de jerbe de flori la mormintele eroilor necunoscuţi din cele două localităţi..
Mulţumim domnului viceprimar Mureșan Alin pentru prezenţă şi pentru gândul adresat în memoria ostaşilor căzuţi pe frontul de luptă: “Desigur, la acest moment de sărbătoare, noi trebuie să ne cinstim eroii anonimi, soldaţii cunoscuţi şi necunoscuţi, ale căror morminte sunt presărate peste tot în ţară. Fie ca pilda lor să ne dea curaj şi încredere în forţele noastre.”


  
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu