|  Contact  |     Susţine-ne! - DONEAZÃ!    

Elevii și profesorii din Zalău se pot înscrie la școala de vară – STEMsylvania

Zeci de elevi și profesori din Transilvania se vor reuni în cadrul STEMsylvania – Școala de Vară TenarisSilcotub, în perioada 8-26 iulie, elevii și profesorii din Zalău având ocazia să descopere lumea prin STEM, când prin activități inovatoare elevii vor explora probleme reale din comunitate. Timp de trei săptămâni, elevii vor găsi soluții pe tematici precum apa, infrastructura urbană sau cetățenia activă. 

În cadrul programului STEMsylvania se pot înscrie 54 cadre didactice din învățământul primar și gimnazial, 18 directori, 95 elevi din ciclul primar și 45 elevi de gimnaziu. Părinții își pot înscrie copiii până în 16 iunie, iar profesorii și directorii se pot înscrie până în 9 iunie 2019. Toate activitățile din cadrul programului sunt gratuite, iar înscrierile se pot realiza pe site-ul oficial al programului www.noi-orizonturi.ro/tineri/stemsylvania/.

În perioada 1-6 iulie, profesorii vor avea parte de o săptămână de formare pe baza a 3 curricule STEM și Service Learning și o săptămână de aplicare la clasăîncadrulȘcolii de Vară (8-26 iulie). La două săptămâni după, în perioada 17-19 iulie, cei 18 directori înscriși în cadrul programului vor avea parte de cursuri de formare și observare. Ambele programe pentru profesori și directori se desfășoară în cadrul Școlii Gimnaziale Porolissum Zalău. 

Compania noastră investește de peste 10 ani în comunitățile unde deține unități de producție. Principala direcție de investiție este educația. Credem că doar prin educație se poate face diferența și asigura evoluția unei societăți. Programul STEMsylvania este un proiect nou, conceput să ofere cadrelor didactice o nouă perspectivă asupra predării și învățării, iar micilor beneficiari o experiență inedită pe perioada verii bazată pe explorare, curiozitate și creativitate”, a declarat Codruța Hodrea, Manager în relația cu comunitatea, TenarisSilcotub.

STEMsylvania – Școala de Vară TenarisSilcotub este inițiată și finanțată de TenarisSilcotub,  organizată în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi alături de Şcoala Gimnazială „Porolissum” Zalău și Inspectoratul Județean Zalău.

De 18 ani, Fundația Noi Orizonturi oferă educatorilor instrumente prin care pot împuternici tinerii să conducă şi să producă schimbări pozitive în comunităţile lor. Fundația lucrează cu cadre didactice, directori de școli şi voluntari să transforme educaţia din România şi susţine organizaţii din alte 24 de ţări să ofere programe de dezvoltare a competenţelor și a caracterului. Mai multe detalii regăsiți pe www.noi-orizonturi.ro

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*