R E D I R E C T I O N E A Z à 3,5%  

   D O N E A Z Ã!   Susţine-ne!     
|  CONTACT  |

Elevii de la API dăruiesc cărți copiilor din Bănișor

Odată ce a aflat de proiectul derulat de salajulpursisimplu.ro prin care se vrea  dotarea bibliotecii școlii din Bănișor  cu cărți, cunoscutul și îndrăgitul profesor de matematică zălăuan Mirel Matyas a decis să le spună despre el elevilor săi, de Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian”. Crezând în puterea cărților și a educației de a schimba destine, profesorul Matyas a sperat că, poate, liceenii vor reacționa la nevoia colegilor din Bănișor si nu s-a înșelat.

Volumele au început să fie aduse la școală ba de un elev, ba de altul, iar cărțile au ajuns să ocupe un întreg raft din biblioteca de la API. Pentru că acolo au fost depozitate până au fost ridicate de SPS, cărțile înțelegându-se întotdeauna de minune cu alte cărți. “Nu e nicio grabă, veniți după ele când puteți. Avem o bibliotecă mare, plină de cărți de matematică”, ne-a spus Mirel Matyas.

Și, într-adevăr, biblioteca din cabinetul de matematică  “Ioan Mocan” a Colegiului zălăuan este impresionantă, cu volume ce așteaptă înșiruite frumos să fie deschise și citite de minți iscoditoare de adolescenți cu vise în suflet. Și cum altfel te poți pregăti pentru o viață în care să-ți urmărești visele  și să le faci să devină realitate dacă nu punând informație și educație la formarea ta de om mare? Poate tocmai ăsta a fost motivul pentru care elevii de la API s-au alăturat proiectului lansat de SPS anul trecut ori poate a fost generozitate la mijloc ori poate înțelegere, empatie și grijă pentru cei mai mici ca ei. Sau poate toate acestea și chiar mai mult, pentru că mințile tinere sunt pline de idei, un dram de nebunie și multă, multă magie.2 comentarii

  1. Anonymous says:

    Se doneaza carti de cand lumea in Salaj, doar n ati inventat voi sau laudarosul de Matyas apa calda. Daca tot faci un gest, fa l discret si nu te bate cu pumnii in piept de fiecare data. Si nu mai pociți numele personalitatilor, se numeste Ilarian, nu Ilarion!

    • SPS says:

      Proiectul de fata nu e doar pentru a dona carti, ci pentru a-i sensibiliza pe copii, in ceea ce priveste tot ceea ce inseamna carte, de unde si promovarea actiunilor de acest gen. Deci nu, n-am inventat noi apa calda, dar vrem sa aiba toata lumea. Cat despre a poci numele, a fost o simpla gresala de redactare. Dar asa-i cu cei care nu pot: critica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.