DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Eco-fashion și Recicl’arte la Școala Bocșa

eco-fashion-bocsa-salajEcOprovocarea este o competiție națională pe teme de mediu, organizată de ViitorPlus și sponsorizată de Tenaris Silcotub. La această competiție au luar startul patru echipe: două din Sălaj și două din Călărași. Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu” Bocșa face echipă cu Școala Hereclean și Colegiul Tehnic “A.P.I.”. Competiția se află la cea de-a treia ediție, dar la prima ediție în ceea ce privește participarea școlilor gimnaziale.

eco-fashion-bocsa-salaj-1eco-fashion-bocsa-salaj-2“Microbul” eco ne-a cuprins pe toți, elevi și profesori de la Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu” Bocșa. De la mic la mare ne-am mobilizat și am organizat o activitate foarte frumoasă. Totul poate fi descris ca într-o poveste… A fost odată… acu vreo câteva zile, când ne-am hotărât să organizam un festival de modă cu rochițe din materiale reciclabile. Noi l-am numit sugestiv “Eco-fashion”. Au urmat zile și ore întregi de muncă, dar cu imaginație, voință și foarte multă muncă… am reușit. Multora li s-a părut ciudată ideea noastră, dar ecourile festivalului cu siguranță se vor auzi mult timp de acum încolo. Campania de conștientizare “Recicl’arte”, care a precedat festivalul de modă, i-a introdus pe spectatori în fascinanta lume a obiectelor realizate din materiale reciclabile. Ei au promis că în viitorul apropiat vor realiza o expoziție cu obiectele pe care le vor confecționa. Credeți că povestea se termină aici??!!! Nicidecum… ea continuă cu prezentarea târgului de carte care a avut loc la școala noastră și unde cei mai mici, și nu numai, au făcut schimb de cărți între ei. Totul pentru a susține ideea de a refolosi și de a nu arunca.

Știm cu toții că orice poveste are și un final fericit… finalul fericit și dulce al activităților noastre l-a constituit târgul de ciocolată ( peste 40 de sortimente), care a fost vândută pe reciclabile. Povestea nu se termină aici… ea va continua.
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu