DONEAZÃ!  Susţine-ne   in promovarea unui altfel de jurnalism
Asociaţia Sălajul pur şi simplu     27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank     |  Contact  |

Echipament medical de peste 113.000 lei, pentru investigații complexe la secția Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Zalău

Pacienții secției Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Zalău vor avea acces la investigații medicale mai complexe, ca urmare a dotării cu un ecograf echipat cu 3 sonde, dintre care una cu funcționalități sectoriale pe cord. Aceasta din urmă (sonda sectorială pe cord) oferă o complexitate crescută investigațiilor medicale, având posibilitatea de a semnala un diagnostic mai complet, precum și necesitatea unui consult interdisciplinar acolo unde e cazul (eventuale afecțiuni cardiace ce pot fi detectate datorită acestei funcționalități a ecografului).

Echipamentul medical  are o valoare de peste 113.000 lei, fiind achiziționat cu sprijinul financiar al companiei TenarisSilcotub și al Consiliului Județean Sălaj, în cadrul unui parteneriat care urmărește îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților. Până la dotarea cu acest echipament, Secția Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Zalău dispunea de un singur ecograf, pe parcursul anului 2018 fiind înregistrate aproape 1.100 ecografii pentru pacienții internați în regim spitalizare de zi și continuă – afecțiuni medicină internă și endocrinologie, la un număr de aproape 2.500 de internări  înregistrate la nivelul secției amintite.

În cadrul parteneriatului început cu 10 ani în urmă cu Consiliul Județean Sălaj, proiectele derulate de TenarisSilcotub în scopul îmbunătățirii serviciilor medicale oferite pacienților Spitalului Județean de Urgență Zalău, însumează peste 380.000 dolari și au avut ca obiectiv, în special, dotarea cu mobilier și echipamente medicale a unității spitalicești. Aceste demersuri sunt parte din strategia companiei de a susține dezvoltarea comunității în care își desfășoară activitatea, prin programe și  proiecte din domeniul educației, culturii și sănătății.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*