DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Douăzeci de „Voluntari RARI”, instruiți să-i ajute pe copiii cu dizabilități produse de boli rare

Asociația Prader Willi din România, în parteneriat cu Stația OMV Nr.1 Zalău, a derulat, în perioada 01 iunie – 31 octombrie 2017, proiectul „Voluntari RARI” – finanțat prin programul Campionatul de Voluntariat OMV Petrom, ediția 2017, cu suma de 2500 EUR, în cadrul căruia au fost instruiți 20 de voluntari – 10 voluntari OMV PETROM și 10 voluntari APWR.

Instruirea a cuprins o parte teoretică (informare cu privire la proiect, responsabilități, informații despre beneficiarii din proiect, calendar de evenimente) și o parte practică (vizita centrului, cunoașterea și interacțiunea cu copiii și tinerii în cadrul activităților de grup și terapii individualizate.

Beneficiarii acestui proiect au fost copiii din Centrul Pilot de Referință pentru Boli Rare „NoRo” Zalău, familiile acestora, un grup de tineri cu dizabilități, voluntarii OMV Petrom și APWR, echipa de conducere și specialiştii de la Centrul NoRo.

Voluntarii au dat dovadă de implicare în activitățile de educație și stimulare a copiilor și tinerilor cu dizabilități produse de boli rare. Au sprijinit procesul lor de integrare în comunitate, i-au ghidat în timpul activităților, și-au adus aportul în accelerarea progresului, au stabilit noi legături de prietenie. Implicarea voluntarilor oferă noi perspective, noi activități interactive și noi prietenii.

Activitățile din proiect au contribuit la facilitarea unei relații pozitive între copil și voluntar, stimularea atenției, dezvoltarea imitației, interacțiunii sociale și a creativității, îmbunătățirea abilităților grafo-motorii, dezvoltarea abilităților care sporesc independența, deprinderea unor comportamente noi care înlocuiesc comportamentul de autostimulare, expunerea copilului la situații noi de învățare, îmbunătățirea stării fizice și emoționale, stimularea limbajului și a abilităților cognitive, dezvoltarea imaginației, creativității și a gândirii abstracte, îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor cu dizabilități produse de boli rare.
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu