DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

GAZETA DE ONLINE - o altfel de gazetă de perete, un fel de oglindă socială contemporană.

Din ciclul SMS-ul, amenda și parcangiul: Softule, o confirmare, ceva?

Acuma, am fi zis că ca la noi, la nime’, dar bistoș că nu numai la Zalău îi așa.

Adică cum?

Păi, mașinile-s câtă frunză și iarbă, ca să ajungă la toți. Locuri de parcare, decât câtă frunză, că ”iarba” o consumă unii pe șustache. Și dacă-s doar câteva, locurile de parcare sunt cu plată. Normal, că 1 leu de 5 prinde bine la buget, nimic de zis, că s-or mai face locuri de parcare, parcuri, cinematografe, săli de teatru, aerodromuri spațiale… din ăstea, urbane. Până s-or face, folosim ce avem la îndemână, recte aplicațiile, softu’, cum ar veni. Ce trebuie să faci să ajungi la soft? Păi, ce să faci, atunci când vrei să parchezi, ca să nu trebuiască să te cauți prin buzunare de 1 leu de 50 de bani, iei smartphone-ul și zici că vrei să lași motoru’ în parcare. Ce trebuie să facă softu’? Să îți dea cu confirmarea pe ecran lu’ smartphone. Dacă îți dă cu confirmare, se pune că ai plătit. Dacă nu, vorba cea mai vorbă: ghinion! Sau în traducere: amendă.

No, ‘tu-i soarele! Adică cum?

Api, cum să spui ca să priceapă tot omu? Dacă trimiţi SMS pentru achitarea unui loc de parcare şi nu ţi se întoarce confirmarea, eşti pasibil de amendă chiar dacă banii pentru  plata parcării au fost încasaţi. Şi dacă trimiţi SMS de mai multe ori, sperând că la un moment dat o să primeşti şi confirmarea, speri degeaba. Te trezeşti şi cu vreo 8 euro luaţi şi cu amenda pe parbriz, că vorba ceea: dacă confirmare nu e, nimic nu e! Chiar dacă plata s-a făcut.

Api, țucu-ți soarele, cum se poate una ca asta? Te duci, ca tot omu, să întrebi. Și, ghinion!, să-ți plătești amenda. Te înființezi acolo, la biroul cu amendatorii, le zici (politicos, că oameni suntem) ce și cum, că au o problemă cu softu’, că trimiți ca prostu’ SMS-uri, da softu’ nu și nu! Adică confirmarus interruptus.

Ghici ce răspund parcangiii? Orange-ul e de vină,  că ei nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase.

Ghinion sau ce?
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu