DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

GAZETA DE ONLINE - o altfel de gazetă de perete, un fel de oglindă socială contemporană.

Din ciclul ”Când «activiștii civici a lu’ pește» nu e, nimic nu e”: Venit-a înc-un prim-ministru la Zalău, să fie bine, să nu fie rău

Din start, ca să nu se oftice aplaudacii de să li se facă rău, trebuie menționat: orice demnitar al statului, că e Orban, Dăncilă, Dalai Lama, Darth Vader sau Pinochio,  adică orice om, cum ar veni, trebuie să beneficieze de protecție și pază. Așa e firesc să fie, că altfel vine un dement căruia nu-i place de demnitarul respectiv și îi dă în cap. Deci, toate bune, în ceea ce-i privește pe demnitari. În schimb, dacă nu ești înregimentat politic sau de alt fel, n-ai cum să nu observi diferența între manifestările oamenilor de rând, adică ăia de stau pe margine și privesc, înjură, aplaudă etc., dintre vizita lui Dăncilă (prim-ministru), de acum ceva ani, și vizita lui Orban (prim-ministru), de acum.

Vai, câtă vâlvă, dar câtă vâlvă a fost la vizita lui Dăncilă pe străzile Zalăului, de ziceai că s-au coborât toate cerurile pe pământ, s-a pornit Apocalipsa și s-a tras cu tunu’ de pe Steaua Morții a lu’ Darth Vader, toate deodată. Iar activiștii civici, acești păzitori ai democrației pe pământ, erau cu muia (iertată-mi fie exprimarea, dar după ce a fost ridicată la rang de declarație politică de marele șef de stat, e voie) în gură, mestecând-o pe toate părțile, de mai să se înece cu ea. Și doar asta auzeai, plus: ”Vvvai, dar cum se poate, cine-i Dăncilă să vină cu coloana, să blocheze polițiștii străzile, să fie jandarmi pe la colțuri? Adică ce are ea de nu poate veni ca orice om la Zalău, cum își permite să-și bată joc de oameni având parte de protecție și pază? Ce, îi este frică de oameni? Huuuuo și, evident, muie! Iar ei, apărătorii drepturilor civice ale tuturor cetățenilor din galaxie, se dădeau cu fundul de pământ, că cum se poate așa ceva, că cine-i Dăncilă, că ce are în plus de nu vine singură-singurică, cu geanta la braț, ca orice vizitator al urbei?

La vizita lui Orban, poliție câtă frunză, câtă iarbă, străzile-s blocate, jandarmii-s pe la toate colțurile, SPP, SRI și alte instituții de forță ale căror inițiale sunt formate din trei litere au oameni peste tot. Și, din nou, așa e normal, demnitarii trebuie să beneficieze de serviciile ăstea. Însă, pe margine, liniște. Nu tu huuoo, nici măcar o muie, ceva, activiștii civici fiind ocupați, probabil, cu alte treburi mult mai importante decât acelea în care să se ofuscheze de cum își permite un demnitar să vină în vizită la Zalău cu antemergători ori servicii de protecție și pază. Că cum, adică, el nu-i tot om, ca și ceilalți?

Și, din nou, pentru ultima oară, nu, un demnitar nu e ca orice alt om, funcția pe care o ocupă e una foarte importantă și, ca urmare, trebuie să beneficieze de protecție și pază, iar toate măsurile care se iau, inclusiv blocarea străzilor, sunt necesare, firești în aemenea situații.

Așa-i ce coloană vertebrală dreaptă au activiștii lu’ pește? N-au nici dublă măsură, nici nu-s ipocriți. Plus că, probabil, stocul de muie servit ca impuls facebookilistic ori ca ordin de zi pe unitate s-a terminat și se așteaptă aprovizionarea, de asta au fost, cum s-ar zice, mucles.
 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.