|  Contact  | SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău
A apărut numărul 14 (noiembrie) al revistei. Revista poate fi achiziţionată de la chioşcul de ziare de lângă Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, ori poate fi comandată on-line, la adresa de e-mail: salajulpursisimplu@gmail.com. Preţul unei reviste: 10 lei.

Dacă mușchiu lu’ șoferu’ de pe SJ 03 TUZ vrea să calce bicicliști, cine-i biciclistul să zică că el nu vrea să fie călcat? Așa-i nenea directorul de la Transurbis?

Știți voi jocul ăla bengos pe computer în care tu, șofer fiind, dacă treci peste pietoni, bicicliști și orice îți iese în cale primești puncte, adică devii ăl mai tare din jocul respectiv? Ee, ăla-i fix pix, că-i doar virtual. Un șofer de la Transurbis, firma de transport călători din Zalău, și-a tras un joc și mai și, unul real, în care șicanează bicicliști și îi calcă cu autobuzu’, dacă biciclistu’ nu se aruncă dincolo de marginea drumului. Apoi, drept răsplată, mai bagă un mic și ceva beri, drept punctaj. Bine, micii cu muștar îi poate servi și în autobuz, în stații, ori, de ce nu, în timp ce mai înjură un biciclist ori ce-i mai deranjează lui neuronu din dotare. Berile, însă, ori cel puțin așa credem, le servește seara, acasă. De unde și râgâiturile pe post de înjurături când îl enervează bicicliștii care-i cer socoteală. Adică, bă, dacă șoferu’ vrea să te calce, gata, asta e, zi mersi că nu te-a călcat de două ori, că autobuzu’ poate să meargă și cu spatele.

De ce vrea să calce bicicliști șoferul’ de pe autobuzul SJ 03 TUZ? Pen’ că drumul îi numa’ pentru autobuze și mașini. Așa știe el, că doar, dacă-i șofer, clar, a fost și la lecțiile de legislație rutieră, acolo unde a învățat, la fel ca toți ceilalți, că dacă vezi un biciclist, mama lui pedalator, clar, tre’ să-l calci. Dacă apucă să se arunce dincolo de drum, atunci, bine, îi tragi numa’ vo câteva înjurături, scuipi de două ori și îți vezi de drum. Adică, bă, ce autobuz îi ăla cu două roți? Păi nu-i. Atunci, clar, dacă nu-i autobuz, ce caută pedalatoru pe două roți fix pe drum?

Da, totuși, nenea directorul de la Transurbis, știați că de acest birjar modern s-au plâns mai multe persoane (da, și bicicliștii sînt persoane), fiindcă ăla, șoferul, se crede în jocul în care dacă dai peste oameni primești puncte multe? Ee, acum știți. Da, auziți nenea directorul de la Transurbis, dacă a fi șofer pe autobuz transport călători înseamnă a avea o responsabilitate în ceea ce privește nu doar călătorii, ci și ceilalți participanți la trafic, acest birjar modern de pe SJ 03 TUZ mai stă încă cu curu’ pe scaunul de șofer? Nu de alta, dar să vrei să calci bicicliști cu mașina, fie ea, mașina, și autobuz, nu prea sună bine. Sau sună? Că, dacă da, atunci, stimată Poliția Română, șoferul ăsta care, așa știe el, zice că drumurile sînt doar pentru autobuze și mașini, în rest cine e pe drum e numai bun de călcat cu autobuzul, cum de mai are carnet? Adică, zău, nu s-ar impune un control psihiatric? Că să vrei să calci bicicliști cu autobuzu’ e deja de halat alb. Din ăla cu mânecile legate la spate.

16 comentarii

 1. Anonymous says:

  Zalaul, din pacate , a ramas mult in urma la cultura si civilizatie, la acceptarea celor de langa tine asa cum sunt…si, din pacate , nu ne referim doar la a accepta biciclisti, ci la a accepta felul oamenilor de a fi, de a vedea ca normali pe cei cu diverse dizabilitati, de a nu te interesa ce poarta azi vecinul( vecina), ce mobila si-a mai luat etc E mare diferenta de perceptie intre Zalau si Cluj sau Oradea…noi, zalauanii, nu vrem sa intram in randul lumii moderne si pace …ne complacem sa fim un sat mai mare si atat !

 2. triciclist says:

  asa e, vrem piste de biciclete sau chiar zona pietonala din centru pana-n gara, totii burtosii de mici si bere merita plimbari cu bicicleta cu 3 sau 5 km/h , poate poate mai slabesc si ei

 3. Maica says:

  Hai gata cu fotosinteza ! In România nu sunt respectați pietonii si bicicliștii ! Numai voi aia cu mașina aveti drepturi 🤗👍🏻

 4. mai scoate capul din computer si din jocuri si iesi in lumea reala, daca auzi ceva nu inseamna ca e si adevarat totul cum se spune si mai ales nu improsti cu rahat , dar in era Acces Direct, maruta si alte rahaturi , nu poti fi mai bun decat ei

 5. Un biciclist says:

  .” Apoi, drept răsplată, mai bagă un mic și ceva beri, drept punctaj. Bine, micii cu muștar îi poate servi și în autobuz, în stații, ori, de ce nu, în timp ce mai înjură un biciclist ori ce-i mai deranjează lui neuronu din dotare. Berile, însă, ori cel puțin așa credem, le servește seara, acasă. De unde și râgâiturile pe post de înjurături când îl enervează bicicliștii care-i cer socoteală. Adică, bă, dacă șoferu’ vrea să te calce, gata, asta e, zi mersi că nu te-a călcat de două ori, că autobuzu’ poate să meargă și cu spatele.”
  Din aceste randuri se vede cine e “birjar”, ti-o fi foame rau daca pomenesti de mancare

  • Sigur biciclist says:

   Acuma, că tu nu știi ce e ăla pamflet, asta e o treabă. Dar, pe scurt, pamfletul e o ”scriere” cu caracter satiric. Adică, prin satiră se scot în evidență defecte morale ale oamenilor sau aspecte negative ale societății, într-un fel care să aibă și umor, de unde și chestia cu micii. În altă ordine de idei, IP-ul de unde postezi comentarii e același cu comentariul de mai sus. Adicătelea, doi bicicliști într-unul, chiar dacă ești, cum se poate ușor deduce, șofer de autobuz. Poate chiar cel cu pricina. Sau nu?

   • nu sunt sofer de autobuz, dar am stat in coloana pe care a facut-o biciclistul tau

   • Un biciclist says:

    nu vreau sa-ti jignesc intelectul, dar daca tu crezi ca doar o singura persoana poate folosi un IP, mai bine mai stai cu capul in computer

    • Sigur biciclist says:

     Mă bucur că ai reușit să mai postezi de două ori, de pe două IP-uri diferite. Tare! Ce ai uitat, ca să nu te dai de gol, a fost să modifici adresa de mail pe care ai trecut-o la comentariu. Da, știu, dacă eu cred că doar o singură persoană poate folosi aceeași adresă de mail (chiar și fictivă, pentru că e fictivă), clar, e din cauza lu’ intelect.

     • Un biciclist says:

      nu am uitat nimic, dar se pare ca tu chiar esti “atoatestiutor”, imi vine sa rad, satiric vorbind mai ca nu te-am vazut dupa coltul peretelui si eu si nevasta

 6. citizen says:

  Nu degeaba e in starea asta Zalaul, cu oameni cu mentalitati josnice, de maimute :)) vai de “curu” vostru

 7. Cura says:

  Doi retardați au pus de un coment la adresa biciclistului. Niste impotenti

 8. Clar says:

  Un articol de nimic luat dupa spusele unui biciglist care de fapt nu a patit nimic.

  • Clar de tot says:

   Deci, dacă biciclistul a scăpat, articolul e de nimic. Adică, după mintea ta, trebuia să pățească ceva ca să aibă rost articolul. Alo, birjar, las-o mai moale cu accelerația, că nu așa se conduce autobuzul.

 9. Anonymous says:

  Distrus esti mai biciclistule

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*