DONEAZÃ!  Susţine-ne   in promovarea unui altfel de jurnalism
Asociaţia Sălajul pur şi simplu     27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank     |  Contact  |

Dacă e miercuri, e teatru la Zalău: Clandestino

Spectacolul de teatru propus, de data aceasta, de reprezentanții Pro Teatru pentru miercuri, 21 august, de la ora 19:00, în Curtea Artiștilor, este  Clandestino.

Astfel, pe scenă vor urca, pentru o oră și jumătate, actorii sibieni Mitică Stegărescu și Claudiu Fălămaș într-un scenariu inspirat din primul capitol al romanului ”O istorie a lumii în 10½ capitole”, de Julian Barnes. Scenografia poartă semnătura lui Amandine Bănescu, iar muzica îi aparține lui Claudiu Fălămaș.

”Probabil că fiecare dintre noi s-a întrebat cel puțin o dată: ”Oare în ce direcție călătoresc prin viață? Oare e direcția cea bună? Oare e ”cabina” corectă? Oare nu cumva sunt lăsat pe dinafară? Oare sunt destul de pregatit pentru acestă călătorie?” Și atâtea alte întrebări. Unele cărora le găsești răspuns, altele care se pierd în neant și altele care răsună ca un ecou de-a lungul vieții, dar nu izbuteși să le găsești vreun răspuns concret, coerent. Și nu de puține ori ți se întâmplă să rămâi singur cu aceste întrebări. Izolat de lume. Clandestin prin viață. Clandestin printre oameni și animale. Clandestin pe Arca lui NOE. Căutând ascultare. Încercând să îți faci vocea auzită. Dar ești mic și neajutorat. Vocea ta se pierde în vânt. Continui să sari singur peste toate piedicile pe care viața ți le scoate înainte. Te lupți să ți se facă dreptate. Și la un moment dat găsești sprijin, găsești lumina, găsești mâna salvatoare, credința pentru a merge mai departe pe croaziera vieții.Și nimic nu te mai poate opri acum! Ești liber și puternic!”, transmit organizatorii.

*CAR, CARI – substantiv masculin. Nume dat mai multor specii de insecte mici, dăunătoare, din ordinul coleopterelor, cu corp păros și picioare scurte, care trăiesc în lemn și se hrănesc cu acesta. Din latinescul carius. (sursa: DEX online)

*Spectacol prezentat în cadrul FNTi5 (Festivalul Național de Teatru Independent #2017)

Biletele se pot procura de pe https://www.entertix.ro/g/243/pro-teatru.html?fbclid=IwAR3s20m0N7tMkQn-u5RJ1Z_mrvFAi18il1_1ZN7AEj6AalcRMRi9WsSClvk# sau la intrare în Curtea Artiștilor.


...

niciun comentariu

Lasă un comentariu