Dacă e iunie, e şi Târgul Coaselor la Negreni

În perioada 4- 10 iunie 2018 se desfăşoară ediţia de vară a Târgului de la Fechetău sau Târgul Coaselor, în localitatea Negreni, judeţul Cluj. Cu o tradiţie de câteva secole târgul se organizează la începutul verii fiecărui an, în a doua  săptămână a lunii iunie, pe malul Crişului Repede, în localitatea Negreni. Satul este aşezat pe drumul european E60, la 10 km de Piatra Craiului, spre Cluj.

Târgul poartă denumirea „Târgul coaselor“, deoarece marchează începutul cositului, și este strucurat pe două zone de interes: una în care se vând obiecte noi de uz general, haine, încălţăminte, iar alta, de o importanţă mai mare, unde se pot găsi diferite antichităţi – port popular, cusături, farfurii pictate, cărţi, mobilier, unelte, picturi etc.

Târgul se bucură de o popularitate foarte mare având oaspeţi din Ungaria, Europa de Vest, chiar şi din America, sălăjenii participând, și ei, an de an, în număr mare, la Târgul de la Fechetău, ce se desfăşoară în luna iunie şi apoi la început de toamnă, în luna octombrie.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*