DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Cultură’n Șură aduce teatru de vară la țară, în trei sate din Sălaj

Șurile și curțile sătenilor din Sălaj devin pentru o seară, în perioada 9-11 august, săli de spectacol, când trei sate noi vor fi puse pe harta Cultură’n Șură: Domnin, Bocșa și Bobota.

Teatrul de vară la țară aduce piesa de teatru ”Doctor fără voie” de Moliere, un text clasic scris acum mai bine de 600 de ani, și care își demonstrează actualitatea în montarea regizorului Victor Olăhuț, după următorul program:

Vineri, 9 august, ora 21:00 – Domnin, la Ionu Văsălichii Domniți

Sâmbătă, 10 august, ora 21:00 – Bocșa, la familia Ciobanca

Duminică, 11 august, ora 21:00 – Bobota, la Șoni Pocăitului

Spectacolul a fost premiat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Atelier” ediția 2018.

Actorii Marin Grigore, Ioana Rufu, Marius Costache, Iulian Gliță, Bogdan Costea, Lavinia Cosma și Florentina Năstase dau viață personajelor din celebra satiră comică „Doctor fără voie” de Molière în regia lui Victor Olăhuț. Spectacolul este o reinterpretare modernă a piesei clasice, în care se caută răspunsul la întrebarea:  „În ce măsură haina îl face pe om, sau, în cazul nostru – halatul pe medic?”

În timpul zilei, actorii trupei vor susține ateliere de teatru pentru copii. Intrarea la spectacol și participarea la ateliere sunt gratuite.

Cultură’n Șură are o istorie veche în relația cu județul Sălaj: în șură la badea Florea al lui Juvri din comuna Hida a pornit, în urmă cu 7 ani, proiectul care a dus, de atunci, teatrul în alte 10 județe din țară. Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj, prin managerul său, Daniel Săuca, a sprijinit această inițiativă încă de pe vremea când era doar o idee a regizorului Victor Olăhuț. Tot în aceeași perioadă, Tur Cento Trans și-a arătat susținerea pentru educație prin cultură în mediul rural. În această ordine de idei, era firesc pentru Cultură’n Șură să revină în Sălaj pentru a continua o misiune începută în anul 2013. 

Marca, Cristolț, Valcău de Sus, Cheud sunt doar câteva din satele în care s-au jucat an de an, spectacole de teatru clasice sau contemporane. Asociația a făcut un apel pe pagina de facebook.com/culturansura pentru a căuta șuri potrivite și gazde primitoare, iar în urma acestuia au fost stabilite noile locații de desfășurare a proiectului. Reacția în mediul online a fost una deosebită, arătând interesul pe care acest proiect îl are în Sălaj, atât din partea persoanelor fizice cât și din partea autorităților locale, dispuse să își acorde sprijinul.

Programul caravanei poate fi urmărit și pe site-ul www.culturansura.ro și pe pagina de facebook.com/culturansura.

În cadrul proiectului „Teatru de vară la țară” au fost susținute deja 6 reprezentații gratuite ale spectacolului „Doctor fără voie” în județele Dâmbovița, Vâlcea și Sibiu. Sălajul încheie acest periplu la sfârșitul săptămânii. Toți spectatorii interesați sunt așteptați la teatru!

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Parteneri: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Tur Cento Trans, EduCab România, Teatrul Podul, ArkMedia Advertising, Primăriile Bocșa și Bobota, Sălaj

Partener media: Radio România Cultural

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu