DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Cultură’n Șură aduce la Zalău spectacolul de teatru „Văzduh”

Actorii-muzicieni Marin Grigore și Vlad Robaș, înconjurați de o pădure de instrumente muzicale, vor conduce spectatorul într-o călătorie audio-vizuală unică și incitantă în spectacolul de teatru ”Văzduh”, care va avea loc la Zalău joi, 22 octombrie 2020, în Sala Porolissum – Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

Spectacolul – o producție a Asociației Cultură’n Șură, bazat pe texte de George Gordon Byron, John M. Hull și Liviu Oros -, va putea fi urmărit într-un turneu național și în orașele Sibiu, Cluj-Napoca, Alba Iulia și București.

”Văzduh” este un performance muzical despre mirarea noastră de a ne afla aici și acum. Concertele din ”Patru anotimpuri” au prins sens pentru ceilalți de abia atunci când autorul lor le-a însoțit de sonete descriptive. Noi am făcut drumul invers. Pornind de la text am extrapolat în muzică. N-am găsit încă un răspuns, dar drumul este unul extrem de incitant.” – (Victor Olăhuț)

Proiectul „Lumina din spatele privirii” a pornit ca o incursiune în lumea nevăzătorilor, bazată pe memoriile profesorului John M. Hull, a cărui experiență despre orbire este descrisă în cartea „Touching the Rock. An Experience of Blindness” (fără traducere în limba română). Profesor emerit de Educație Religioasă la Universitatea din Birmingham, John M. Hull analizează parcursul omului „tipic”, văzător, către o nouă viață, dominată de întuneric, din care dispar chiar și amintirile vizuale, fiind înlocuite de senzații, voci, sunete.

Descrierea acestor sunete l-a inspirat pe regizorul Victor Olăhuț să imagineze o construcție spectaculară complexă, în trei părți, fiecare cu tema sa muzicală.

Muzica originală & distribuția: Marin Grigore, Vlad Robaș
Elemente decor: Florin Magda
Foto afiș: Mihai Ciama
Un spectacol de Victor Olăhuț

Program reprezentații*:
-15 octombrie / Teatrul Național Radu Stanca Sibiu (premieră)
-16 octombrie / REACTOR de creație și experiment/ Cluj-Napoca
-17 octombrie / Hangar – F / Alba Iulia
-21 octombrie / REACTOR de creație și experiment / Cluj-Napoca
-22 octombrie / Sala Porolissum / Zalău/Centrul de Cultură și Artă
-4 noiembrie / Centrul de Teatru Educațional Replika / București
-5 noiembrie / Teatrul de Artă București

  • Având în vedere situația volatilă determinată de evoluția pandemiei de Covid-19 în țara noastră și de măsurile de restricție impuse de autorități, programul poate suferi modificări. Pentru a fi la curent cu aceste schimbări, în cazul în care ele apar, vă rugăm să accesați pagina www.culturansura.ro sau pagina de socializare facebook.com/culturansura.

Spectacolul „Văzduh” este creat în cadrul proiectului „Lumina din spatele privirii”, proiect implementat de Asociația Cultură’n Șură și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri: Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Hangar F, #Reactor de Creație și Experiment, Centrul de Teatru Educațional Replika, Cento Group, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Teatrul de Artă București, Spotmedia.ro
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu