Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău

Cu puțin ajutor, copiii din Mirșid ar putea avea o sală modernă de activități

Copiii din localitatea Mirșid ar putea beneficia de o sală modernă de activități, în cadrul Bibliotecii Comunale, unde să poată fi desfășurate atât ateliere meșteșugărești, cât și ore de lectură, povești ori șezători. Bibliotecarul șef din comună, Maria Mezei, ne-a declarat că este vorba de o sală în care au loc deja diverse activități pentru cei mici, dar care nu oferă, în starea actuală, cele mai bune condiții. “Avem un spațiu care este o fostă sală de ședințe în care vrem să investim și să o transformăm în sală de activități. Am organizat câteva activități pentru copii în ea, dar ar putea să arate mult mai bine, iar copiii să aibă condiții și comfort sporit, de aici ideea mea de a o pune la punct”, a declarat Maria Mezei.

Potrivit sursei citate, investiția nu ar trebui să fie foarte mare și, cu puțin sprijin din partea autorităților locale, cei mai mici dintre mirșidani ar avea un spațiu modern în care să petreacă ore de recreere și nu numai. “Sala trebuie zugrăvită, pereții trebuie ușor îndreptați și avem nevoie de alte geamuri și ușă la intrare. Întrucât Căminul din Popeni se află în reabilitare, primarul Călin Bereschi ne-a promis ajutor, spunând că ușile și gramurile ni le va aduce nouă. Ne-am bucura enorm, pentru că odată sala refăcută, am putea organiza activități frumoase pentru copii, într-un spațiu corespunzător”, a declarat Maria Mezei.

Aceasta a subliniat că o asemenea sală ar prinde cu atât mai bine cu cât în anotimpul rece copiii au nevoie de activități în interior, care să îi țină ocupați, să fie educative, să le aducă în prim plan ideea de muncă în echipă, dar să le și ofere o doză de divertisment adecvată vârstei lor.

Proiectul sus amintit se bucură inclusiv de susținerea părinților, care sunt dispuși să se mobilizeze și să ajute la lucrări, prestând muncă de voluntariat.

 

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*