Direcţionează 2% pentru un altfel de jurnalism.
Formularul poate fi descărcat AICI
|  Contact  |     Susţine-ne! - DONEAZÃ!    

Concurs naţional pentru tineri şi adulţi, lansat de Biblioteca Judeţeană Sălaj

Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ioniţă Scipione Bădescu” Sălaj au lansat luni, 15 ianuarie, de Ziua Naţională a Culturii, la Şcola Gimnazială Mihai Eminescu, concursul naţional de creaţie literară pentru tineri şi adulţi „România la 100+100”.

„În 2018 suntem chemaţi să recitim paginile scrise despre drumul românilor spre Marea Unire, dar și evoluția României în perioada 1918 – 2018 și să ne exprimăm viziunea pentru următorul secol. Cum va fi țara noastră peste 100 de ani?! Ce trebuie să facem azi, mâine… pentru ca nepoții și strănepoții celor de azi să fie stăpâni și mândri în România?!”, au transmis reprezentanţii instituţiei de cultură cu ocazia lansării.

Concursul, la care au fost solicitate ca şi parteneri toate bibliotecile judeţene din ţară, se adresează tinerilor între 15 şi 35 de ani, respectiv 36 şi 100+, care vor putea trimite scrieri din diverse genuri literare (proză, poezie, eseu, teatru ș.a.), dar și lucrări din domeniul istoric, etnografic, științific, cu condiţia respectării tematicii propuse.

Termenul limită pentru expedierea lucrărilor este 31 octombrie 2018, câştigătorii urmând a fi anunţaţi în 15 noiembrie. Festivitatea de premiere va avea loc în 1 Decembrie 2018.

Intră în competiție toate scrierile, din diverse genuri literare (proză, poezie, eseu, teatru ș.a.), dar și lucrări din domeniul istoric, etnografic, științific, respectând, bineînțeles, tematica propusă.

Premiile vor fi acordate pentru cele două categorii: 15 şi 35 de ani şi peste 36 de ani. La final, creaţiile premiate vor fi cuprinse într-un volum omagial și distribuite în toată țara, prin intermediul Bibliotecilor Județene.

Parteneri: Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR)şi Bibliotecile Județene din România.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*