DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Concurs de tăiat și preparat carnea de porc, în mod tradițional, la Nușfalău

La Nuşfalău s-a desfăşurat sâmbătă, 26 ianuarie, cea de-a V-a ediţie a Concursului de tăiat porcul, în curtea Căminului Cultural. Cu această ocazie s-au întrecut mai multe echipe din țară și străinătate, la sacrificat, tranşat şi pregătit preparatele tradiţionale. Pentru a avea spor și munca în echipă să meargă ca unsă, înaintea începerii concursului s-a servit pâine prăjită frecată cu usturoi și stropită cu ulei alături de un păhărel de pălincă.

Juriul a urmărit îndemânarea şi rapiditatea participanţilor pe parcursul etapelor pe care le presupune sacrificarea porcului în mod tradiţional dar şi priceperea acestora în domeniul gastronomic, aceştia trebuind să pregătească pentru juriu şi spectatori diferite preparate precum: cârnat, sângerete și caltaboş, dar și preparate cu varză murată. La loc de cinste s-a aflat ciorba de varză cu carne de porc, nelipsite fiind degustările de vin fiert și pălincă servite pe baloţi de paie, în mistrie pe post de tavă. La final munca fiecăruia a fost răsplătită cu premii şi aprecieri.

Competiţia îşi propune să atragă atenţia asupra faptului că ţara noastră îşi poate asigura necesarul de carne fără a mai fi nevoie de importuri masive. De asemenea, concursul are ca obiectiv promovarea metodelor tradiționale de preparare și consum a cărnii de porc, având în vedere că pe rafturile supermarketurilor se află multe produse despre care se pretinde că ar fi preparate în mod tradițional.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Comunei Nușfalău, Consiliul Local și Centrul de Informare Turistică Nușfalău.
 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.