DONEAZÃ!  Susţine-ne   in promovarea unui altfel de jurnalism
Asociaţia Sălajul pur şi simplu     27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank     |  Contact  |

Concurs de gătit după rețete din perioada regimului comunist

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău invită publicul să vină cu preparate gătite după rețete din perioada regimului comunist, în cadrul concursului de gătit după rețete din perioada regimului comunist, cazre va avea loc joi, 24 octombrie 2019, la ora 18, la Galeria de Artă ,,Ioan Sima”. Preparatele vor fi degustate de un juriu, iar cele mai convingătoare și fidele vor fi premiate.

Acest concurs se desfășoară în cadrul expoziției ,,Nici o masă fără pește – alimentația regimului comunist între unde, cum și cât” ce poate fi vizitată la Galeria de Artă ,,Ioan Sima” până în data de 8 noiembrie 2019. Expoziția reconstituie spațiile blocului comunist asociate actului alimentar (bucătăria și sufrageria anilor ’70), de asemenea prezintă principalele mijloace de dezvoltare a competențelor culinare (cărți de bucate, caiete de rețete), spațiile alimentației publice (cantina), și aspecte legate de propaganda și publicitatea alimentară.

”Dincolo de concurs, ne dorim să fim împreună într-o seară a amintirilor ”mâncăcioase”, să vorbim despre cum, întotdeauna, mâncarea ne adună, făcându-ne să ne simțim ca o mare familie! Chiar dacă nu veți participa cu vreun preparat la concurs, haideți să ne amintim împreună cum, copii sau tineri fiind, ni se părea că salamul de biscuiți este cel mai gustos desert sau că sărbătoarea în familie nu avea savoare fără salata de boeuf!”, transmit organizatorii.


...

niciun comentariu

Lasă un comentariu