Direcţionează 2% pentru un altfel de jurnalism.
Formularul poate fi descărcat AICI
|  Contact  |     Susţine-ne! - DONEAZÃ!    

Concert Emeric Imre, Adrian Bezna și Andrei Maftei, la Zalău

Cei trei artiști vor oferi publicului zălăuan un spectacol de folk, poezie și umor joi, 18 aprilie, de la ora 20:30 în Diesel Club din Zalău.

Născut la Baia Mare în iarna anului 1968, chiar de Sfântul Nicolae, la trei minute după miezul nopții, Adi Bezna a învățat să cânte la chitară în școala generală de la fetele din grupul folk al școlii. A fost membru în câteva trupe de muzică rock, cele mai reprezentative fiind Rebeca și Teuton. În anul 2002 a avut prima prezentare a conceptului „Cu lupii laolaltă”, constând în lansarea unei „expoziții de poezie” scrise pe lucrări în acuarelă, mai precis 25 de lucrări în colaborare cu un prieten artist din Piatra Neamț. Din 2007, la invitația lui Cristi Buică, a intrat în familia Taberei de Folk de la Calafat, pe care o regăsește de atunci în fiecare an între 1-9 august. Aici a învățat lecția despre prietenie de la Oameni de spirit și muzică adevărată precum Sorin Minghiat, Doru Stănculescu, Cristi Buică, Cristi Corcioveanu, Dan Vană, Ovidiu Mihăilescu, Emeric Imre, Tatiana Stepa, Mircea Baniciu.
Emeric Imre e unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți de muzică folk, un om cu o conștiință socială vie și ardentă, un artist profund, ce cântă piese destinate sufletului. Fire poetică, alege să își povestească viața prin intermediul a două stări de spirit contrare și complementare, prin bucuriile și tristețile ce l-au marcat – trăiri aparținând unui om al cetății adânc implicat în tot ceea ce înseamnă devenirea societății clujene, și nu numai.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*