DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

GAZETA DE ONLINE - o altfel de gazetă de perete, un fel de oglindă socială contemporană.

Compunerea de săptămîna asta: Şi iaca fac ce fac de mult, cu mult calm, vacile le mulg!

Io, sincer, rău de tot mă scot din sărite şi mai tare oamenii care, trecînd prin faţa porţii, salută şi ei, ca tot vecinu şi apăi întreabă al dracu’ de politicos ca englezu` ce tocmai n-a mai găsit hîrtie de budă, de aia igienică, la căcăstoarea din fundu curţii, că, ce faci?

Ştiu io, o fi asta vreo întrebare de aia retorică, cînd io trudesc de mă ia toate năduşelile săpând grădina. Ori crăpînd lemne. Ori, poate activitatea pe care io o execut atît de concentrat, de nici salivă – a se citi scuipat aiceea, în contextul aista, nu mai pot aduna în gură, nu se vede clar de la 5 metri juma` şi un ţol distanţă ezactă. Ş` atunci îmi vine să le zîc, că le şi zîc, de obicei, că văruiesc, ori că ma dau cu sania, ca bag de s`amă că de le-aş zice că săp, s-ar minuna şi ei de ceea ce fac unii oameni de pă lîngă ei.
Asta e ca în bancu` cela cu ţăranu ălalalt, de tot încerca să mulgă vaca şi pă cînd să facă plinu la găleată, vaca dădea cu piciorul şi răsturna combustibilul, adicătelea laptele. De vacă. Aşa că ţăranul, ălalalt, nu ăsta, tot lua cîte o frînghie şi lega cîte un picior de vacă de grinzîle de sus, de o ajuns biata vacă să planeze paralel cu solu grajdului şi cu roţile ridicate, da i-o mai rămas şi coada, cu care a mai răsturnat încă o dată şiştaru de lapte. Aşa că ţăranu aista, cum că n-o mai avut frînghie, şi-o scos brăcinarii şi zoopppp, i-o legat şi coada de grindă, după care, la panarama de poziţie pe care o avea vaca, i s-o pus la fund, să o mulga, numa ca i-o picat jos pantalonii. Şi uite că tocma atunci îi intră nevasta, cînd o lucra mai bine pe la spate, cu priză la ţîţe, că ce faci băăă, ţărane? La care el, acu liniştit, că îşi consumase deja toţi nervii, îi zice: Iaca, o f.., ca de-ţi zîc că o mulg, nu mă crezi!
 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.