Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău

Cod Galben şi Portocaliu de precipitaţii abundente şi ninsori, aproape în toată ţara

Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben şi Cod Portocaliu de precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă în zona de munte, intensificări ale vântului, în intervalul 19 aprilie ora 18- 21 aprilie ora 10, pentru o bună parte din ţară.

Sălajul se află aproape în totalitate în afara codului galben, exceptând două culoare în partea de sud vest a judeţului.

Astfel, potrivit meteorologilor, temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în după-amiaza zilei de joi (20 aprilie) şi în noaptea de joi spre vineri (20/21 aprilie), aria acestora se va restrânge către est. În aceste zone, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, 50…60 l/mp.

La munte va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă. În restul ţării va ploua, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), în Moldova şi pe arii mai restrânse în Maramureş, Transilvania şi trecător în zona deluroasă din sud se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Print Friendly
Share

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*