Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău

Cod Galben şi Portocaliu de precipitaţii abundente şi ninsori, aproape în toată ţara

Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben şi Cod Portocaliu de precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă în zona de munte, intensificări ale vântului, în intervalul 19 aprilie ora 18- 21 aprilie ora 10, pentru o bună parte din ţară.

Sălajul se află aproape în totalitate în afara codului galben, exceptând două culoare în partea de sud vest a judeţului.

Astfel, potrivit meteorologilor, temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în după-amiaza zilei de joi (20 aprilie) şi în noaptea de joi spre vineri (20/21 aprilie), aria acestora se va restrânge către est. În aceste zone, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, 50…60 l/mp.

La munte va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă. În restul ţării va ploua, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), în Moldova şi pe arii mai restrânse în Maramureş, Transilvania şi trecător în zona deluroasă din sud se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*