R E D I R E C T I O N E A Z à 3,5%  

   D O N E A Z Ã!   Susţine-ne!     
|  CONTACT  |

Ciapă friptă

” – Și asta-i tăt on fel die ratută! Da dacă folosăști mai multă ciapă, așe-i zâcem, ciapă friptă. Că, doară, ptiar asta faci, friji ciapă. Dreptu-i că pui și oareșce clisă!

Uită-tie numa cum faci:

Pui în lespedie on strop die oloi. Friji în oloiu ista tri scrijele die clisă crestată. Da pui p-îngă clisă și niștie scrijele die pecie. Până să frije clisa și pecia, corățăști și tai scrijele o tri ciepe mai mnici uări una, dacă-i mai jibă.

Pui ciapa păstă clisă și o lași să să moaie binie, binie la foc die tătuli mnic. Așe trebe să să facă ciapa moale-molcuță și să sclipască! Nu arz diefel ciapa! Că dacă o arz, mintienaș să știmbă gustu la mâncare. Pui thiperi păstă ciapă. Sare vez dacă mai trebe, după cum îi die sărată afumătura. Dacă pui ciapă mai multă, poț lăsa așe mâncarea. Ciapă friptă cu clisă! O mânci c-on colțuc die ptită moale uări cu mămăligă. Și cu uarice morătură, uări tumna numa cu o finjie die moare. Mai ales dacă ai în loc die ptită mămăligă!

Cearcă numa tu să mânci o dată ciapă friptă cu mămăligă și cu ciapă!

Noa! Da poț face ciapa friptă și cu uoauă ș-atunci îi ratută, cum îț zâc.

Tăt așe o faci, numa că după ce s-o muiet binie ciapa o mâzgălești cu fo tri uoauă: țâpti uoauăle păstă ciapa și clisa friptie, pui o țârucă die sare și thiperi și amesteci tăt ca la ratută. Mai moale, o mai friptă, după cum îț place.

Dacă-i vară, pui lângă mâncare o porodică uări o thipărușe. Die-i iarnă o mânci cu morătură. O mânci cum vrei și cum îț place!

S-aveț sânătatie și bucurii! Să V-ajutie Bunu Dumniezo!”
 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.