DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Caravana Coca Cola, adusă la Zalău de Mămicile descurcărețe

Sălăjenii și-au făcut un cadou nespus de frumos, în prag de iarnă, reușind să iasă învingători în competiția care garantează orașului câștigător sosirea în mijlocul locuitorilor săi a faimoasei Caravane Coca Cola. Principalii actori de miercuri seară sunt nimeni altele decât Mămicile descurcărețe – grup constituit pe facebook, în frunte cu Corina Țurcaș – Asociația Împreună îi vom face fericiți.

Despre cum s-a derulat întreaga poveste care a cuprins un județ întreg, cu sălăjeni ce au votat atât din Romania, cât și din Diaspora, umăr la umăr, mai multe în cele ce urmează, într-un dialog cu Corina Țurcaș, sufletul care, încă o dată, a mutat munți, a impulsionat oameni și a făcut magia să se întâmple.

– Cum v-a venit ideea să înscrieți Zalăul în competiția lansată online de Coca Cola?

– Nu am știut de concurs, dar una dintre ma mămicile descurcărețe mi-a scris și mi-a spus, asta fiind în 20 noiembrie, respectiv prima fază a concursului. Ne-am mobilizat, am votat și am rămas între cei cinci finaliști. A fost o muncă de echipă, toate mămicile fiind cu ochii pe pagina Coca Cola. O altă mămică  a fost cea care m-a anunțat că suntem între cei cinci, iar de aici a început nebunia!

– Care a fost primul gând când ați văzut că Zalăul este între cele cinci orașe finaliste, alături de Șimleu?

– Știam că avem șanse mari să câștigăm, întrucât am participat la multe concursuri cu mămicile descurcărețe și împreună am ieșit mereu pe locul 1. Gândul meu și al tuturor a fost clar: “Caravana Coca Cola trebuie să vină în Zalau”. Și pentru asta, ne-am mobilizat așa cum am făcut-o  de atâtea ori, implicând familia, prietenii, membri din grupuri, colegii etc.

– Care este secretul care face posibilă o asemenea mobilizare a unui întreg județ?

– Am început să promovez din timp finala, ca lumea să știe despre ce este vorba, să  își organizeze timpul astfel încât  să ne ajute cu voturile, plus ca trebuia scris corect, #Zalau, altfel pierdeam votul și o făceam degeaba.

La postările de informare din grup, lumea începuse  să voteze, chit că nu era cazul, dar am putut să îi corectăm pe cei ce greșeau, să fim bine pregatite pentru finală, iar rezultatul s-a văzut, pentru că urmăream comentariile și foarte puține au fost scrise greșit. Secretul unei astfel de mobilizări e unul singur: rezultatele obținute  de-a lungul timpului, știind că împreună suntem o forță. Nu știam cât de puternice vor fi celelalte orașe, dar stiam că noi suntem.

– Cum s-au derulat lucrurile pe parcursul votării?

– Având experiența altor concursuri, știam că unele dintre noi vom fi blocate de Facebook pentru prea multe comentarii, unele își pregătiseră rezerva, adică aveau contul soțului, copiilor, părinților. Primeam mesaje în privat “vezi că sunt blocată, votez de pe contul soțului” etc. Și să înțelegeți că  erau pline de entuziasm, fericite că au dat maxim de voturi, nu necăjite ca sunt blocate. La ora 16, când a început  nebunia, știam că nu voi pune telefoanele jos din mână în următoarele 4 ore. Trebuia să câștigăm! Au venit prieteni la mine la magazin să le arăt  cum să voteze, vorbeam cu ei și  votam.

Momente de cotitură

– Care au fost momentele de cotitură?

– Am intrat în forță, aveam peste 80% voturi în primele minute, dar situația  se putea răsturna în orice moment și nu puteam să le las să lase garda jos. În paralel, făceam postări pe grup să anunț să voteze cât mai mulți oameni și de cât mai multe ori. Aveam două telefoane conectate la priză,  cu unul votam, cu celălalt făceam postări, dădeam link-uri și corectam unde scriau greșit. Mămicile îmi scriau într-una  diferite situații  întâlnite, gen că lumea comenta la postările lor, nu pe live, sau că sunt blocate și le direcționam spre alte sesiuni deschise de altcineva, întrucât ne-am dat seama că așa pot vota în  continuare.

– Unde ați simțit unitatea salajenilor?

– Votând pe live, vedeam multe nume cunoscute, era ca și cum tot Zalăul se  întâlnise acolo, era o senzație frumoasă și simțeam dorința  tuturor să câștigăm. Vedeam că, indiferent de situație, lumea  nu se dădea  bătută. O mămică  ne-a scris “făceam cârnați, m-am oprit, îi fac după ora 20, dar veniți  să mă ajutați”, alta mi-a scris “mi s-au învinețit degetele, nu mai pot, dar mai pot”. Toată lumea s-a mobilizat, cele care au înțeles cum e corect le explicau celorlalte cum trebuie să procedeze. Și uite așa am votat până  în ultima secundă, chit că eram deja departe de orice alt finalist.

“De mici ne-am dorit să vedem Caravana Coca Cola”

– Reacții după ce s-a încheiat votarea?

– La ora 20, când s-a încheiat live-ul, au început mesajele în privat, apeluri pe telefon. Toată lume era fericită, iar mămici dragi mie mi-au zis: “să  știi că  am votat pentru copiii noștri, dar și pentru noi, de mici ne-am dorit să  vedem Caravana Coca Cola”. Toată lumea aștepta verdictul, era clar locul 1, dar ne trebuia răspunsul oficial. A fost o bucurie imensă  pentru toată lumea, am simțit toți ce înseamnă să fim uniți. Mare bucurie, de la mic la mare.

– Unde vă aflați când s-a anunțat rezultatul?

– Ca să  nu pierd din timpul votării, decisesem că nu mă duc acasă până nu se termină. Undeva pe la 20.30, urcând  Mesesul, mă  sună Marc, băiețelul meu, și mă întreabă: “mami, unde esti?”. I-am zis că urc Mesesul, vin spre casă, la care el a replicat: “trebuia să  stai să mai votezi, să vină Caravana și la noi”. I-am zis: “va veni, am câștigat!”. Și  atât de mult s-a bucurat! A fost prima dată când copiii meu nu m-au sunat deloc după ce au ajuns de la școală. Mami le-a spus că  avem un concurs de câștigat, le-a arătat și lor despre ce este vorba și  au decis să nu mă deranjeze.

– Ce simțiți când vă imaginați caravana Coca Cola coborând Mesesul și intrând în oraș?

– Emoția sosirii Caravanei Coca Cola în Zalău o simt deja de acum. Faptul că știu că  atâta  lume și-a dorit-o, că noi am luptat cu toată forța să  o aducem în Zalău, când în alte orașe nu s-a făcut  niciun efort, e incredibil. Îmi și imaginez momentul, multă lume, chipuri vesele, copii curioși, lumini, cântece și  multă, multa bucurie… acesta e spiritul Crăciunului, iar noi nu am avut parte de el până acum. Și  chiar meritam, mămicile descurcărețe din Sălaj au un suflet extraordinar de bun, tot anul au dăruit, au făcut fapte bune. Caravana, simt eu,  ar fi recompensa pentru toată  străduința lor.

Reamintim că spectaculoasa Caravană Coca Cola va veni, în următoarele săptămâni, în Zalău, după ce sălăjenii au câștigat, miercuri seara, competiția de voturi online organizată de Coca Cola sub motto-ul “Să-i asculți e uneori cel mai frumos cadou”.

Zalăul, dar și Simleu Silvaniei s-au numărat între cele cinci orașe finaliste, alături de Râmnicu Vâlcea, Brăila și Arad.

Pe parcursul votării, simleuanii au înțeles că șansele de a aduce caravana în Sălaj cresc dacă se votează doar unul din cele două orașe sălăjene, adică Zalău, și au schimbat macazul. De la #simleu, s-a trecut la #zalau, iar lumea s-a mobilizat până in ultima secundă. Potrivit paginii de Facebook aparținând Coca Cola, #zalău a fost, în final, câștigător.


  
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu