Călătorii gratuite cu trenul în străinătate, pentru tineri

Începând din acest an tinerii europeni, inclusiv cei din România, care au împlinit vârsta de 18 ani, vor beneficia de transport gratuit cu trenul, timp de o lună, pentru călătoriile într-una sau mai multe țări din Uniunea Europeană. Proiectul, ce a fost  depus de europarlamentarul român Siegfried Mureșan, a fost aprobat de Parlamentul European, la Strasbourg și dispune de un buget de 12 milioane de euro.

“Ne propunem să lansăm proiecul la 1 iunie 2018. Comisia Europeană va trebui să îl implementeze, să propună o modalitate de executare a programului. Eu îmi pot imagina un sistem primul venit-primul servit. Vreau ca acest bilet să poată fi folosit într-o perioada de 3 ani, să alegi când să activezi cele 30 de zile. Trebuie să vedem ce preț vom reuși să negociem cu companiile feroviare. Nu vom reuși să furnizăm bilete pentru toți tinerii, dar este un prim pas”, a transmis europarlamentarul român Siegfried Muresan.

Astfel, peste 20.000 de tineri vor putea călători în țările Uniunii Europene încă din prima zi în care au împlinit 18 ani.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*