Direcţionează 2% pentru un altfel de jurnalism.
Formularul poate fi descărcat AICI
|  Contact  |     Susţine-ne! - DONEAZÃ!    

Bonificații pentru persoanele fizice care își plătesc anticipat impozitul pe venit şi contribuţiile sociale până în 15 decembrie

Contribuabilii persoane fizice pot beneficia, până la data de 15 decembrie 2018, de un sistem de bonificaţii în cazul plăţii anticipate a impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale astfel:
– O bonificaţie de 5% pentru plata cu anticipaţie, până la data de 15 decembrie 2018 a obligaţiilor fiscale estimate pe anul 2018, declarate prin Declaraţia Unică. Valoarea bonificaţiei diminuează obligaţiile de plată, estimate şi declarate prin Declaraţia Unică.
– O bonificaţie de 10% pentru plata cu anticipaţie, până la data de 15 decembrie 2018 a sumelor, reprezentând impozit pe veniturile realizate de persoanele fizice în anul 2017 stabilite prin decizii de impunere emise şi comunicate de organul fiscal. Valoarea bonificaţiei diminuează sumele de plată.
– O bonificaţie de 10% pentru plata cu anticipaţie, până la data de 15 decembrie 2018, a contribuţiei individuale de asigurări sociale datorată de persoanele fizice, pentru perioada 2016-2017 stabilite prin decizii de impunere emise şi comunicate de organul fiscal. Valoarea bonificaţiei diminuează sumele de plată.
Modalitatea de acordare a bonficaţiilor a fost reglementată de OPANAF 2906/2018 privind pentru aprobarea Procedurii de acordare a bonificaţiei pentru plata cu anticipaţie a sumelor de plată, reprezentând impozit pe venit, contribuţie individuală de asigurări sociale şi contribuţie individuală de asigurări sociale de sănătate, stabilite prin decizii de impunere anuală, respectiv OUG 89/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*