DONEAZÃ!  Susţine-ne   in promovarea unui altfel de jurnalism
Asociaţia Sălajul pur şi simplu     27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank     |  Contact  |

Atelier de film documentar pentru liceeni

Atelierul va avea loc timp de 4 zile (19-22 septembrie), în cadrul ediției a doua a festivalului de film documentar și drepturile omului One World Romania la Zalău, este dedicat liceenilor cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani și va iniția șase tineri participanți în domeniul cinematografiei. Aceștia vor fi îndrumați de trei profesioniști astfel încât să își formeze o privire personală asupra noțiunii de film documentar, precum și asupra aspectelor practice presupuse de realizarea unor astfel de filme.

În cadrul atelierului, cei șase liceeni selectați vor lucra atât individual, cât și în echipe pe baza unor teme propuse de tutori.

„Prin film documentar înțelegem o preocupare pentru observarea și interpretarea realității. Exercițiile practice (fotografii/filmări) și discuțiile din cadrul atelierului încurajează privirea mai atentă asupra lumii din jurul nostru, pentru a descoperi împreună nuanțele și dedesubturile ei. Atelierul nu este competitiv, ci mai degrabă dorește să aducă împreună participanții și tutorii într-un spațiu destinat expresiei și discuției libere”, declară cei trei coordonatori ai atelierului – Sorin Botoșeneanu, Cristina Haneș și Neil Coltofeanu.

Cum se poate aplica la atelier

În vederea selecției, organizatorii îi invită pe cei interesați să completeze un formular care să cuprindă următoarele:

  • datele lor personale – adică numele, prenumele, vârsta, domiciliul și datele de contact (adresă de e-mail și telefon);
  • o fotografie a lor;
  • o scrisoare de motivație – un text de maxim o pagină în care sunt rugați să explice de ce sunt interesați să participe la atelier.
  • o povestire liberă – un  text de maxim 2 pagini intitulat: „Despre familia mea”.
  • un portofoliu realizat de ei – cuprinzând maxim 10 fotografii realizate de ei sau/și un film (aplicanții pot realiza fotografiile/filmul special pentru această aplicație sau pot folosi materiale realizate deja).

Termenul limită pentru primirea aplicațiilor este 10 septembrie 2019.

Răspunsurile și materialele pot fi trimise prin formularul online: https://forms.gle/7XQW2Awix5ypsbmU8

Toate cele 12 puncte sunt obligatorii. Pentru orice fel de întrebări legate de aplicație, liceenii suntrugați să scrie pe adresa: atelier@oneworld.ro

Alte detalii despre participarea la atelier

În timpul celor patru zile de atelier, organizatorii vor asigura echipamentul necesar celor care nu dețin un aparat de filmat sau un telefon mobil. Dacă vor fi selectați să participe la atelier, e important ca liceenii să fie disponibili în perioada 19-22 septembrie pentru un program intensiv care va începe în fiecare zi la ora 9 și se va termina la ora 20, cu o pauză de masă de o oră. Vor avea 2 mese asigurate pe durata atelierului. Nu există taxă de înscriere sau de participare.

În urma selecției, participanții cu vârste sub 18 ani e necesar să pună la dispoziția organizatorilor o declarație semnată de părinți prin care aceștia își dau acordul ca minorul selecționat să participe la Atelierul de Film Documentar One World Romania la Zalău.

În cazul în care vor fi selecționați la atelier, organizatorii vor vorbi cu profesorii participanților să le permită să lipsească motivat de la cursuri în datele de 19 și 20 septembrie.

Partenerii principali ai atelierului

Organizator: Asociația One World Romania

Partener principal: Kaufland România

Parteneri: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Centrul Rațiu pentru Democrație, Pensiunea Zagor din Zalău, Creative Minds Hub

Recomandat de: Kiss FM, Magic Fm

Partenerii ediției a doua a festivalului One World Romania la Zalău

Organizator: Asociația One World Romania

Finanțator principal: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj

Parteneri instituționali: Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Primăria Municipiului Zalău

Sponsori: Kaufland România, Centrul Rațiu pentru Democrație, Pensiunea Zagor din Zalău

Parteneri: Goethe-Institut București, UNHCR – Agenția ONU pentru Refugiați, ICON Production, Reka Kincses, Laurențiu Calciu, FILMEX România, Creative Minds Hub Recomandat de: Kiss FM, Magic FM


...

niciun comentariu

Lasă un comentariu