DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Arhitectura tradiţională pe Valea Someşului, în expoziţie la Muzeul de Artă Zalău

Muzeul de Artă Zalău va găzdui vineri, 8 decembrie, de la ora 13:00, vernisajul expoziţiei Arhitectura tradiţională pe Valea Someşului, urmat de o masă rotundă, cu începere de la ora 13:30, cu tema „Trecut şi prezent în arhitectură, habitat şi locuire rurală pe Valea Someşului“.

„Pentru că vin sărbătorile şi nicăieri nu-i ca acasă, din 8 decembrie vă aşteptăm la Muzeul de Artă să retrăim sau să învăţăm despre cum era “acasă” altădată!
E o expoziţie ce îşi propune să prezinte rezultatele de etapă ale unui amplu proiect de cercetare istorico-socio-etnografică, derulat de o echipă interdisciplinară şi care vizează multiple paliere: de la condiţionarea geografică şi de mediu a locuirii, la tehnici de construcţie ce au funcţionat în diferite perioade ale ultimului secol, de la structura şi simbolica organizării interiorului, la importurile din urban şi influenţele migraţiei transnaţionale. Demersul este unul complex, de durată, care îşi propune, în mod ambiţios, o viziune integratoare asupra problematicii studiate, iar expoziţia punctează câteva din elementele documentate“, transmit reprezentanţii Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău.
 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.